Spitskoolsalade met radijsjes en dille

door Ms. in the Kitchen
spitskoolsalade salade met spitskool lunch recept bijgerecht rauwe rauw fris endometriosis diet gluten free recipes dairy free soy free |endometriose glutenvrij recept zuivelvrij sojavrij eten spitskoolsalade salade

Spitskool is een veelzijdig product. Het is smaakt heerlijk met wat ui en gerookte paprikapoeder uit de oven en ook heel geschikt om er zelf zuurkoolbladeren van te maken. Zuurkoolbladeren worden veel gebruikt in Bulgarije, het land waar ik vandaan kom. Deze bladeren worden gevuld met groenten en rijst of met wat gehakt. Hier ga ik binnenkort ook een recept van schrijven want ik dat is gewoon super lekker! Ook spitskool met wortel is een hele goede combinatie. Nu ik hier aan denk krijg ik gewoon weer trek in spitskool! Bij dit recept van spitskoolsalade met komkommer en radijsjes is de spitskool niet bewerkt waardoor het zijn frisse smaak en knapperigheid heeft behouden.

Ingrediënten 

  • 150 gram spitskool
  • 150 gram komkommer
  • 10 radijsjes
  • 2 el gehakte dille
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 el witte balsamicoazijn
  • een beetje zout

Zo maak je deze spitskoolsalade met komkommer

  1. Was de spitskool en hak de spitskool in kleine stukjes (net zoals op de foto). Plaats in een grote salade schaal voeg wat zout toe. Gebruik je handen om het zout in de spitskool als het ware te masseren. Daardoor wordt de spitskool iets zachter en krijgt het een nog betere smaak. Laat de spitskool zo’n 15 minuten rusten.
  2. In de tussentijd snij je de radijsjes en komkommer fijn. Verwijder van de komkommer de zaadjes, dan smaakt de komkommer minder waterig. Dat doe je het eenvoudigst door de komkommer in de lengte te halveren en dan de helften nogmaals in de lengte te halveren. Nu kun je eenvoudig de zaadjes wegsnijden.
  3. Had de verse dille fijn en mix dat met de komkommer en radijsjes door de spitskool. Voeg twee eetlepels extra vierge olijfolie toe en twee eetlepels witte balsamicoazijn. Mix alles goed en serveer de spitskoolsalade in een mooie schaal.

Eet smakelijk!

Je kunt deze salade als lunch eten maar past ook goed bij een mooi stukje vlees.

Deze recepten zijn ook lekker!