Dit is echt een heerlijk zoete aardappel roerbak recept! Enige tijd geleden hadden wij in een restaurant geraspte en roergebakken zoete aardappel gegeten. Dit gaf ons de inspiratie om zelf aan de slag te gaan. Voor de kruiden hebben wij gekozen voor komijnpoeder en kurkuma maar je kunt hier natuurlijk zelf een toevoegen wat jij lekker vind! Inmiddels hebben wij dit bijvoorbeeld ook met ras el hanout gemaakt. Super lekker! De gember geeft het gerecht een wat frisse smaak. Zo heb je in een handomdraai een heerlijk bijgerecht en kom je gelijk in Oosterse sferen.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 grote zoete aardappel
- 1 ui
- 2 cm gemberwortel
- 1 el sesamzaadjes
- 2 el olijfolie
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl kurkuma
- snufje zout en zwarte peper
extra nodig:
Zo maak je dit zoete aardappel roerbak recept
- Schil de zoete aardappel, ui en gember en rasp deze grof.
- Verhit vervolgens wat olijfolie in een koekenpan of wok en voeg de zoete aardappel, ui en gember samen met de kruiden toe. Bak nu op een middelhoog vuur voor gedurende vier minuten.
- Gebruik daarna een andere koekenpan en rooster daarin de sesamzaadjes licht bruin op middelhoog vuur. Dit duurt ongeveer een een minuut dus hou het zeker in de gaten! Gebruik hiervoor geen olie. Als de sesamzaadjes beginnen te kleuren zijn ze eigenlijk al goed. Als het goed is ruik je ze nu ook!
- Serveer de zoete aardappel op een bord en strooi de sesamzaadjes eroverheen.
Lekker bij deze gegrilde garnalen!
Eet smakelijk!