Zelf maistortilla's maken Zelf maistortilla's maken glutenvrij recept maistortilla mais tortilla taco

Zelf maistortilla’s maken

door Mr. in the Kitchen

Omdat ik een recept tegen kwam waar maistortilla’s voor nodig waren dacht ik die maak ik even zelf. En wat blijkt? Zelf maistortilla’s maken is helemaal niet zo moeilijk. Je hebt alleen 2 ingrediënten nodig: maismeel en water (en een beetje zout) en klaar ben je. Een tortilla pletter om de tortilla’s te pletten heb ik niet maar dit gaat ook heel makkelijk met een pan.  Ik was tevreden over het resultaat maar de les die ik er uit heb gehaald is: hoe dunner hoe beter! Dit zorgt voor een mooie kleine tortilla! Toch heel wat leuker als die kant en klare!

Wat heb je nodig voor 6 tortilla’s?

  • 125 gram maismeel
  • 150 gram lauwwarm water
  • zout

Zelf maistortilla’s maken!

Meng het maismeel, zout en het water in een kommetje. Nu moet je een redelijk samenhangend deeg krijgen. Plakt het aan je vingers dan is het te nat. Je kunt dan wat maismeel toevoegen. Als je het tot een mooie bal kunt kneden dan is het goed.

Vorm nu met je handen ronde balletjes ter grootte van een golfbal. Voor de pietjes precies onder ons (dat ben ik) ik kwam uit op ongeveer 50 gram per balletje.

Ik kwam een tip tegen voor het pletten van de balletjes. Knip een diepvries zak (zo een ziplock zak) open. Je hebt nu twee stevige stukken plastic. Leg 1 blaadje op je aanrecht met daarop het balletje en gebruik de andere voor je pan. Druk nu met je hele gewicht het balletje tot een mooie ronde tortilla. Je kunt de tortilla nu makkelijk van het plastic halen.

Zet een droge koekenpan op middelhoog vuur. Als de pan goed heet is kun je de tortilla er in doen. Bak de tortilla’s kort tot ze mooi gekleurd zijn.

Leg ze even weg onder een aluminiumfolie voor gebruik.

Lekker met deze ribeye taco’s met pittige pickles!

Zelf maistortilla's maken Ribeye taco met pittige salsa grillen zelf maistortilla's maken BBQ Mexicaans recept ui rode peper habanero limoen mais maistortilla

Zelf maistortilla's maken Zelf maistortilla's maken glutenvrij recept maistortilla mais tortilla taco

Zelf maistortilla's maken

Print
Serves: 6 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.8/5
( 5 voted )

Ingredients

  • 125 gram maismeel
  • 150 gram lauwwarm water
  • zout

Instructions

Meng het maismeel, zout en het water in een kommetje. Nu moet je een redelijk samenhangend deeg krijgen. Plakt het aan je vingers dan is het te nat. Je kunt dan wat maismeel toevoegen. Als je het tot een mooie bal kunt kneden dan is het goed.

Vorm nu met je handen ronde balletjes ter grootte van een golfbal. Voor de pietjes precies onder ons (dat ben ik) ik kwam uit op ongeveer 50 gram per balletje.

Ik kwam een tip tegen voor het pletten van de balletjes. Knip een diepvries zak (zo een ziplock zak) open. Je hebt nu twee stevige stukken plastic. Leg 1 blaadje op je aanrecht met daarop het balletje en gebruik de andere voor je pan. Druk nu met je hele gewicht het balletje tot een mooie ronde tortilla. Je kunt de tortilla nu makkelijk van het plastic halen.

Zet een droge koekenpan op middelhoog vuur. Als de pan goed heet is kun je de tortilla er in doen. Bak de tortilla's kort tot ze mooi gekleurd zijn.

Leg ze even weg onder een aluminiumfolie voor gebruik.

Lekker met deze ribeye taco's met pittige pickles!

Deze recepten zijn ook lekker!

6 reacties

Marijke 25 mei 2020 - 11:04

Hallo, dank je voor dit recept om tortilla’s te maken! Mag ik nog vragen hoeveel tortilla’s je kunt maken met deze hoeveelheden die je hebt opgegeven aub?

reageer
Mr. in the Kitchen 25 mei 2020 - 16:13

Dag Marijke,

Graag gedaan! Ik zie dat het ontbreekt in het recept, dankjewel voor het doorgeven! Uiteindelijk kun je hier 6 tortilla’s van maken. Je gebruikt ongeveer 50 gram deeg per tortilla. Succes met maken!

Luuk en Jana

reageer
Natascha 18 januari 2022 - 15:52

Hallo, ik zou heel graag zelf maistortillas willen maken. Dit recept ziet er heerlijk en simpel uit. Maar mag ik vragen welk maismeel jullie hiervoor gebruiken? Alvast bedankt! Groetjes Natascha

reageer
Mr. in the Kitchen 19 januari 2022 - 09:42

Ha Natascha!

Wij hebben Masa Harina maismeel er voor gebruikt. Deze kun je gewoon bij de AH kopen.

Succes!

reageer
Leontine 7 mei 2022 - 16:24

Ik heb het recept geprobeerd. Het is zeker niet mislukt, maar wat wel lastig was, was dat de wrap in de pan steeds een soort opblies, als een ballon. Later werd hij wel weer plat, maar wel lastig met bakken. Enig idee hoe ik het kan voorkomen? Ik heb ze wel super dun gemaakt.

reageer
Mr. in the Kitchen 7 mei 2022 - 22:15

Hi Leontine,

Leuk dat je het recept hebt gemaakt! Ik heb dat nog niet eerder gehad, dat er een ballon ontstond. Bedoel je dan hetzelfde als dat je wel eens bij een ei bakken hebt? Het lijkt mij dat er lucht onder zit en daardoor bolt het op, als je met een mes/vork een gaatje prikt zal het vanzelf weer naar beneden zakken.

Succes!

reageer

Reageer