Omdat ik een recept tegen kwam waar maistortilla’s voor nodig waren dacht ik die maak ik even zelf. En wat blijkt? Zelf maistortilla’s maken is helemaal niet zo moeilijk. Je hebt alleen 2 ingrediënten nodig: maismeel en water (en een beetje zout) en klaar ben je. Een tortilla pletter om de tortilla’s te pletten heb ik niet maar dit gaat ook heel makkelijk met een pan. Ik was tevreden over het resultaat maar de les die ik er uit heb gehaald is: hoe dunner hoe beter! Dit zorgt voor een mooie kleine tortilla! Toch heel wat leuker als die kant en klare!
Wat heb je nodig voor 6 tortilla’s?
- 125 gram maismeel
- 150 gram lauwwarm water
- zout
Zelf maistortilla’s maken!
Meng het maismeel, zout en het water in een kommetje. Nu moet je een redelijk samenhangend deeg krijgen. Plakt het aan je vingers dan is het te nat. Je kunt dan wat maismeel toevoegen. Als je het tot een mooie bal kunt kneden dan is het goed.
Vorm nu met je handen ronde balletjes ter grootte van een golfbal. Voor de pietjes precies onder ons (dat ben ik) ik kwam uit op ongeveer 50 gram per balletje.
Ik kwam een tip tegen voor het pletten van de balletjes. Knip een diepvries zak (zo een ziplock zak) open. Je hebt nu twee stevige stukken plastic. Leg 1 blaadje op je aanrecht met daarop het balletje en gebruik de andere voor je pan. Druk nu met je hele gewicht het balletje tot een mooie ronde tortilla. Je kunt de tortilla nu makkelijk van het plastic halen.
Zet een droge koekenpan op middelhoog vuur. Als de pan goed heet is kun je de tortilla er in doen. Bak de tortilla’s kort tot ze mooi gekleurd zijn.
Leg ze even weg onder een aluminiumfolie voor gebruik.
Lekker met deze ribeye taco’s met pittige pickles!
INGREDIËNTEN
- 125 gram maismeel
- 150 gram lauwwarm water
- zout
INSTRUCTIES
Meng het maismeel, zout en het water in een kommetje. Nu moet je een redelijk samenhangend deeg krijgen. Plakt het aan je vingers dan is het te nat. Je kunt dan wat maismeel toevoegen. Als je het tot een mooie bal kunt kneden dan is het goed.
Vorm nu met je handen ronde balletjes ter grootte van een golfbal. Voor de pietjes precies onder ons (dat ben ik) ik kwam uit op ongeveer 50 gram per balletje.
Ik kwam een tip tegen voor het pletten van de balletjes. Knip een diepvries zak (zo een ziplock zak) open. Je hebt nu twee stevige stukken plastic. Leg 1 blaadje op je aanrecht met daarop het balletje en gebruik de andere voor je pan. Druk nu met je hele gewicht het balletje tot een mooie ronde tortilla. Je kunt de tortilla nu makkelijk van het plastic halen.
Zet een droge koekenpan op middelhoog vuur. Als de pan goed heet is kun je de tortilla er in doen. Bak de tortilla's kort tot ze mooi gekleurd zijn.
Leg ze even weg onder een aluminiumfolie voor gebruik.
Lekker met deze ribeye taco's met pittige pickles!