Zelf appelmoes maken!

door Mr. in the Kitchen
zelf appelmoes maken recept zonder suiker

Op donderdag halen mijn ouders mijn kinderen altijd uit school. Groot voordeel is dat zij ook nog eens koken voor ons! En de passie voor eten heb ik niet van mijzelf. Mijn ouders kunnen er ook wat van. Deze keer heeft mijn moeder ons verrast met een ontzettend lekkere zelfgemaakte appelmoes! Wat was die lekker! En wat waren de kinderen er gek op! Nu eet ik bijna nooit appelmoes en toegegeven ik eet het altijd uit een potje maar dit is een hele andere appelmoes als die je gewend bent! Veel fijner van structuur en heerlijk zoet. Het kaneel en de vanillesuiker zorgen voor een speciale smaak. Geheim ingrediënt volgens mijn moeder is het klontje roomboter die er door heengaat. Groot voordeel! Buiten de vanillesuiker is hier geen suiker toegevoegd. Zeker een keer maken dit recept!

Wat heb je nodig?

  • 12 kleine appeltjes (zoete!)
  • 100 milliliter water
  • 1 klontje roomboter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • kaneelpoeder

extra nodig:

Zelf appelmoes maken!

Schil de appeltjes, verwijder het klokhuis en snij in acht stukjes. Zet vervolgens een pan op het vuur met het water, de appels, klont roomboter en de vanillesuiker. Breng dit vervolgens aan de kook en laat zo 15 tot 20 minuten zachtjes koken. Pureer met een staafmixer tot een glad geheel.

Breng daarna op smaak met het kaneelpoeder. Proef en kijk of je het zoet genoeg vind. Zo niet kun je altijd nog wat suiker toevoegen. Bij ons was dit niet nodig want de appels waren al heerlijk zoet.

Eet smakelijk!

zelf appelmoes maken recept zonder suiker

Zelf appelmoes maken!

Print
Porties: 1 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 5.0/5
( 1 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 12 kleine appeltjes (zoete!)
  • 100 milliliter water
  • 1 klontje roomboter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • kaneelpoeder

INSTRUCTIES

Schil de appeltjes, verwijder het klokhuis en snij in acht stukjes. Zet vervolgens een pan op het vuur met het water, de appels, klont roomboter en de vanillesuiker. Breng dit vervolgens aan de kook en laat zo 15 tot 20 minuten zachtjes koken. Pureer met een staafmixer tot een glad geheel.

Breng daarna op smaak met het kaneelpoeder. Proef en kijk of je het zoet genoeg vind. Zo niet kun je altijd nog wat suiker toevoegen. Bij ons was dit niet nodig want de appels waren al heerlijk zoet.

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Op zoek naar een ander leuk bijgerecht? Kijk dan even hier.

Deze recepten zijn ook lekker!