Ik ben helemaal weg van zalm van een cederhoutenplank. Ik heb diverse recepten op de site hiervan staan maar ik heb eigenlijk nooit gedacht om het met een ander visje te proberen. Tot vandaag want ik zag in de winkel een paar mooie zeebaarsfilets liggen. Dat wilde ik wel even proberen dus. Deze zeebaarsfilet van de BBQ heb ik met wat citroensap besprenkelt en daarna geserveerd met een heerlijke limoen-koriander kruidenboter. Echt een aanrader! De zeebaarsfilet blijft heerlijk zacht door de indirecte garing en heeft een lichte rooksmaak.
Wat heb je nodig voor deze zeebaarsfilet van de BBQ?
- zeebaarsfilet
- citroensap
- peper en zout
extra nodig:
- cederhoutenplank voor op de BBQ
Hoe maak je deze zeebaarsfilet?
Zet de Big Green Egg of bbq aan en maak de bbq klaar voor directe warmte. Je kunt de temperatuur van de bbq op laten lopen tot 200ºC. Wil je weten hoe ik dat doe? Lees dan deze special.
Leg de houten plank in een bak met water. Wil je extra smaak toevoegen? Dan kun je de plank ook in een bak met wijn of bier leggen.
Dep de zeebaarsfilets droog en besprenkel met wat citroensap. Bestrooi de filets met zout en peper en leg deze op de plank.
Plaats de plank op de Big Green Egg en sluit de deksel. Gaar de zeebaars ongeveer 12 minuten. Houdt even in de gaten want het verschilt per dikte van de zeebaars.
Haal de vis van de plank en serveer direct! Wij aten deze zeebaars met een plakje limoen-koriander kruidenboter (recept) met prei (recept) en gebakken aardappeltjes.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- zeebaarsfilets
- citroensap
- peper en zout
INSTRUCTIES
Zet de Big Green Egg of bbq aan en maak de bbq klaar voor directe warmte. Je kunt de temperatuur van de bbq op laten lopen tot 200ºC. Wil je weten hoe ik dat doe? Lees dan deze special.
Leg de houten plank in een bak met water. Wil je extra smaak toevoegen? Dan kun je de plank ook in een bak met wijn of bier leggen.
Dep de zeebaarsfilets droog en besprenkel met wat citroensap. Bestrooi de filets met zout en peper en leg deze op de plank.
Plaats de plank op de Big Green Egg en sluit de deksel. Gaar de zeebaars ongeveer 12 minuten. Houdt even in de gaten want het verschilt per dikte van de zeebaars.
Haal de vis van de plank en serveer direct! Wij aten deze zeebaars met een plakje limoen-koriander kruidenboter (recept) met prei (recept) en gebakken aardappeltjes.