Zeebaars van de Big Green Egg BBQ barbecue recept mr and ms in the kitchen vis baar zee grillen

Zeebaars op de Big Green Egg

door Mr. in the Kitchen

Zeebaars heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Deze zeebaars op de Big Green Egg is makkelijk te maken en ook nog eens redelijk betaalbaar. Zeebaars wordt tegenwoordig gekweekt in mediterrane landen. De citroen en dille zorgen voor een heerlijke smaak. De meeste mensen zijn een beetje schuw voor het gebruik van hele vissen maar dat is nergens voor nodig. Deze zeebaars op de Big Green Egg is super makkelijk en je moet het gewoon een keer doen. De tip die je verder hierbij helpt is het insmeren met mayonaise. Op deze wijze plakt de vis niet tot nauwelijks aan het rooster.

Wat heb je nodig voor deze zeebaars op de Big Green Egg?

  • 2 zeebaarzen
  • 1 citroen
  • 15 gram dille (pakje van de AH)
  • peper en zout
  • mayonaise.

Bijpassend biertje? kijk dan even hier in de bierspecial.

Hoe maak je dit?

Haal de zeebaars bij een vishandel en vraag of hij de ingewanden voor je wilt verwijderen. In principe is dit ook heel makkelijk zelf te doen maar goed dan zit je weer met een hoop viezigheid. Als het goed is, ontschubt hij de zeebaars ook. Is dit niet het geval dan kun je dit zelf doen door met de botte kant van je mes over de huid heen te schrapen. Dit geeft nogal wat rommel dus laat ook doen door de man van de vishandel.

Steek de BBQ aan en bereid deze voor op direct grillen. Wil je weten hoe lees dan deze special. Laat de temperatuur van de Big Green Egg oplopen tot een temperatuur van 200ºC. Ik gebruikte hier mijn gietijzeren rooster voor.

Spoel de zeebaarzen goed schoon onder de kraan. Dep de zeebaarzen droog met wat keukenpapier. Snijd aan beide kanten de huid in met enkele sneden. Wrijf de binnenkant van de zeebaars en de buitenkant goed in met peper en zout. Dit mag best flink. Snijd de dille fijn en vul de buikholte van de vis met de dille. Snijd de citroen in plakjes en doe deze ook in de buikholte.

Nu komt de truc! Smeer de vis in met een laagje mayonaise. Op deze wijze blijft de vis niet tot nauwelijks aan het rooster plakken. Het is beter dan olie omdat olie van de vis af glijdt. Het ziet er een beetje vreemd uit maar werkt echt!

Leg de zeebaars op de Big Green Egg en sluit de deksel. Draai na een minuut of 7 de zeebaars om op de andere kant. Sluit de deksel en laat nog een keer voor 7 minuten garen. Ik had 1 hele flinke en 2 kleinere. ik heb er voor gekozen om de grote zeebaars even 5 minuutjes eerder op de bbq te leggen. Hierdoor waren ze mooi gelijktijdig gaar.

Serveer de zeebaars met een stukje citroen

Eet smakelijk!

zeebaars van de bbq big green egg recept mr and ms in the kitchen

.

Zeebaars van de Big Green Egg BBQ barbecue recept mr and ms in the kitchen vis baar zee grillen

Zeebaars op de Big Green Egg

Print
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 3.7/5
( 12 voted )

Ingredients

  • 2 zeebaarzen
  • 1 citroen
  • 15 gram dille (pakje van de AH)
  • peper en zout
  • mayonaise.

Instructions

Haal de zeebaars bij een vishandel en vraag of hij de ingewanden voor je wilt verwijderen. In principe is dit ook heel makkelijk zelf te doen maar goed dan zit je weer met een hoop viezigheid. Als het goed is, ontschubt hij de zeebaars ook. Is dit niet het geval dan kun je dit zelf doen door met de botte kant van je mes over de huid heen te schrapen. Dit geeft nogal wat rommel dus laat ook doen door de man van de vishandel.

Steek de BBQ aan en bereid deze voor op direct grillen. Wil je weten hoe lees dan deze special. Laat de temperatuur van de Big Green Egg oplopen tot een temperatuur van 200ºC. Ik gebruikte hier mijn gietijzeren rooster voor.

Spoel de zeebaarzen goed schoon onder de kraan. Dep de zeebaarzen droog met wat keukenpapier. Snijd aan beide kanten de huid in met enkele sneden. Wrijf de binnenkant van de zeebaars en de buitenkant goed in met peper en zout. Dit mag best flink. Snijd de dille fijn en vul de buikholte van de vis met de dille. Snijd de citroen in plakjes en doe deze ook in de buikholte.

Nu komt de truc! Smeer de vis in met een laagje mayonaise. Op deze wijze blijft de vis niet tot nauwelijks aan het rooster plakken. Het is beter dan olie omdat olie van de vis af glijdt. Het ziet er een beetje vreemd uit maar werkt echt!

Leg de zeebaars op de Big Green Egg en sluit de deksel. Draai na een minuut of 7 de zeebaars om op de andere kant. Sluit de deksel en laat nog een keer voor 7 minuten garen. Ik had 1 hele flinke en 2 kleinere. ik heb er voor gekozen om de grote zeebaars even 5 minuutjes eerder op de bbq te leggen. Hierdoor waren ze mooi gelijktijdig gaar.

Serveer de zeebaars met een stukje citroen

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer