Zalmrolletjes gevuld met avocadocrème

door Mr. in the Kitchen
zalmrolletjes avocado bieslook citroen recept borrelhapje

Borrelhapjes hebben een speciaal plekje bij ons! We vinden het ontzettend leuk om een borrel te geven en onze verjaardag te vieren. We proberen iedere keer weer iets nieuws voor te schotelen en in onze zoektocht naar iets nieuws kwamen we zalmrolletjes tegen. Wij hebben de zalmrolletjes  gevuld met een lekkere frisse avocado-crème met citroen en bieslook. Afgewerkt met wat sesamzaadjes ziet het er ook nog eens heel mooi uit! Wij serveerden ze op een amuselepel.  Wil je nog meer inspiratie opdoen voor borrelhapjes kijk dan even hier.

Wat heb je nodig voor 10 van deze zalmrolletjes?

  • 1 avocado
  • 1,5 eetlepel zure room
  • 0,5 eetlepel mayonaise
  • sandwichplakken gerookte zalm (AH)
  • partje citroen
  • bieslook
  • sesamzaadjes
  • peper en zout

Hoe maak je dit?

Snij eerst de avocado in de lengte doormidden en haal de pit er uit. Schep daarna het vruchtvlees in een kommetje. Prak met een vork de avocado samen met de zure room en mayonaise heel fijn. Je kunt eventueel ook een keukenmachine gebruiken. Knijp het partje citroen uit over de crème en breng op smaak met de bieslook, peper en zout.

Besmeer het plakje zalm met de crème. Rol deze op.

Rooster vervolgens de sesamzaadjes in een droge koekenpan. Op het moment dat ze beginnen te geuren en verkleuren haal je ze uit het pannetje.

Leg nu de rolletjes op de amuselepels en bestrooi met de sesamzaadjes.

Eet smakelijk!

zalmrolletjes avocado bieslook citroen recept borrelhapje

Zalmrolletjes gevuld met avocadocrème

Print
Porties: 10 Voorbereiding:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 5.0/5
( 1 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 1 avocado
  • 1,5 eetlepel zure room
  • 0,5 eetlepel mayonaise
  • sandwichplakken gerookte zalm (AH)
  • partje citroen
  • bieslook
  • sesamzaadjes
  • peper en zout

INSTRUCTIES

Snij eerst de avocado in de lengte doormidden en haal de pit er uit. Schep daarna het vruchtvlees in een kommetje. Prak met een vork de avocado samen met de zure room en mayonaise heel fijn. Je kunt eventueel ook een keukenmachine gebruiken. Knijp het partje citroen uit over de crème en breng op smaak met de bieslook, peper en zout.

Besmeer het plakje zalm met de crème. Rol deze op.

Rooster vervolgens de sesamzaadjes in een droge koekenpan. Op het moment dat ze beginnen te geuren en verkleuren haal je ze uit het pannetje.

Leg nu de rolletjes op de amuselepels en bestrooi met de sesamzaadjes.

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!