Zalm met mosterd en bruine suiker van de Big Green Egg

door Mr. in the Kitchen
Zalm met mosterd en bruine suiker op de Big Green Egg BBQ Kamado recept vis

Gek genoeg was dit ongeveer het eerste recept dat ik heb gezien over zalm. Toch heb ik deze nooit gemaakt omdat ik de bruine suiker nooit echt als toevoeging zag. Meestal maakte ik er eentje met mosterd en honing. Dat is bijna vergelijkbaar maar toch voelde het beter om het met honing te doen. Aangezien onze honing hard was geworden en ik geen zin had om het te smelten deze keer zalm met mosterd en bruine suiker. Ik heb daarbij niet heel veel suiker gebruikt omdat wij het niet lekker vinden om een zoete zalm met mosterd te eten. Maar ga daarbij uit van je eigen smaak bij deze klassieker. Aangezien Jana een echte zalm en mosterd liefhebber is denk ik dat ik deze vaker zal gaan maken. Mocht je op zoek zijn naar andere versies dan is er volop keuze op onze site.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 1 moot zalm (+/- 200 gram pp)
  • Dijon mosterd
  • bruine suiker
  • peper en zout

extra nodig

Hoe maak je deze zalm met mosterd en bruine suiker?

Bereidt de Big Green Egg voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.

Leg de zalm op het cederhouten plankje. In het begin maakte ik deze nog wel eens nat maar dat doe ik al tijden niet meer. Volgens mij voegt het niet heel veel toe. Wrijf de zalm in met peper en zout. Smeer vervolgens in met een beetje mosterd. Ook dit naar smaak. En doe er de bruine suiker over.

Als de BBQ op temperatuur is dan kan het plankje op het rooster. Ik laat dit altijd 18 minuten op het plankje roken en dit is nog nooit verkeerd gegaan. Ik heb altijd een mooie rosé zalm er van af kunnen halen. Maar mocht je liever met een kerntemperatuurmeter werken dan is 45ºC een mooie kerntemperatuur.

Eet smakelijk!

Zalm met mosterd en bruine suiker op de Big Green Egg BBQ Kamado recept vis

Zalm met mosterd en bruine suiker op de Big Green Egg

Print
Porties: 4 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 4.5/5
( 22 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 1 moot zalm
  • Dijon mosterd
  • bruine suiker
  • peper en zout
  • Cederhouten plankje

INSTRUCTIES

Bereidt de Big Green Egg voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.

Leg de zalm op het cederhouten plankje. In het begin maakte ik deze nog wel eens nat maar dat doe ik al tijden niet meer. Volgens mij voegt het niet heel veel toe. Wrijf de zalm in met peper en zout. Smeer vervolgens in met een beetje mosterd. Ook dit naar smaak. En doe er de bruine suiker over.

Als de BBQ op temperatuur is dan kan het plankje op het rooster. Ik laat dit altijd 18 minuten op het plankje roken en dit is nog nooit verkeerd gegaan. Ik heb altijd een mooie rosé zalm er van af kunnen halen. Maar mocht je liever met een kerntemperatuurmeter werken dan is 45ºC een mooie kerntemperatuur.

Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!