Zalm met garnalen spies van de BBQ!

door Mr. in the Kitchen
Zalm en garnalen spies van de BBQ Big Green Egg recept vis schelpdieren grillen

Deze zalm en garnalen spies van de BBQ is een welkome afwisseling in al het vlees. Ik hou zeker van een stukje vlees maar een goed klaargemaakt stukje vis of schelpdier kan ik ook enorm waarderen. Deze zalm met garnalen zijn gemarineerd in een mengsel van knoflook, peterselie en citroen. De citroen maakt dit lekker fris en is samen met de peterselie en knoflook een heerlijk. combinatie Doordat ik twee sate-prikkers heb gebruikt blijft het geheel tijdens het grillen goed bij elkaar!

Wat heb je nodig voor deze zalm met garnalen spies van de BBQ?

  • sap en rasp van een halve citroen
  • olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • klein bosje peterselie
  • zalm
  • grote gepelde garnalen
  • peper en zout

extra nodig:

  • sate-prikkers

Hoe maak je deze zalm met garnalen spies van de BBQ?

Maak een marinade door het sap en rasp van de citroen in een bakje te doen samen met een goede hoeveelheid olijfolie. Snijd de peterselie fijn en voeg deze samen met de geraspte of fijngesneden teen knoflook aan de marinade toe. Breng dit op smaak met flink wat peper en zout.

Snijd de zalm in vierkante blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm. Pak twee sate-prikkers en rijg hier eerst een garnaal op gevolg door een blokje zalm. Blijf dit om en om er op rijgen en sluit af met een garnaal.

Leg de stokjes in de marinade en zet ongeveer 2 uurtjes in de koelkast weg. Draai na een uurtje om.

Bereid intussen de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 220ºC. Wil je weten hoe ik dat doe? Lees dan deze special.

Leg de stokjes op de BBQ en sluit de deksel. Gaar ongeveer 2-3 minuten. Draai vervolgens om en grill ze nog een keer 2 minuten op de andere kant.

Serveer de spiesjes direct! Eet smakelijk!

.

Zalm en garnalen spies van de BBQ Big Green Egg recept vis schelpdieren grillen

Zalm met garnalen spies van de BBQ!

Print
Porties: 4 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 5.0/5
( 1 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • sap en rasp van een halve citroen
  • olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • klein bosje peterselie
  • zalm
  • grote gepelde garnalen
  • peper en zout

INSTRUCTIES

Maak een marinade door het sap en rasp van de citroen in een bakje te doen samen met een goede hoeveelheid olijfolie. Snijd de peterselie fijn en voeg deze samen met de geraspte of fijngesneden teen knoflook aan de marinade toe. Breng dit op smaak met flink wat peper en zout.

Snijd de zalm in vierkante blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm. Pak twee sate-prikkers en rijg hier eerst een garnaal op gevolg door een blokje zalm. Blijf dit om en om er op rijgen en sluit af met een garnaal.

Leg de stokjes in de marinade en zet ongeveer 2 uurtjes in de koelkast weg. Draai na een uurtje om.

Bereid intussen de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 220ºC. Wil je weten hoe ik dat doe? Lees dan deze special.

Leg de stokjes op de BBQ en sluit de deksel. Gaar ongeveer 2-3 minuten. Draai vervolgens om en grill ze nog een keer 2 minuten op de andere kant.

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!