Deze wortelsalade met pinda’s en sesamolie is een heel makkelijk bijgerecht. Jana is er gek op en zij maakt dit heel vaak als lunch of als bijgerecht bij het avondeten. Het staat zo op tafel en is erg lekker. Rens is er ook gek op dus misschien kun je jouw kinderen er ook blij mee maken. Wij aten deze wortelsalade bij onze gebakken rijst maar past ook heel goed bij andere gerechten die minder oosters georiënteerd zijn. Wist je dat er in wortels veel vitamines zitten zoals: vitamine A, betacaroteen, vitamine B en C? Het mooie is dat je deze wortels niet kookt en dus ook nog eens een heleboel vitamines en vezels binnenkrijgt!
Wat heb je nodig?
- 6 wortels
- 1 theelepel sesamolie
- 1 theelepel azijn
- peper en zout
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel peterselie
- handje pinda’s
Hoe maak je deze wortelsalade met pinda’s en sesamolie?
Rasp de wortels boven een kom. Wij hebben hier een microplane rasp voor en die is echt top!
Breng de wortels op smaak met de sesamolie, azijn, olijfolie en wat peper en zout. Proef en voeg zo nodig iets van de ingrediënten toe.
Als de wortelsalade op smaak is kun je de fijngesneden peterselie en een handje pinda’s toevoegen.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 6 wortels
- 1 theelepel sesamolie
- 1 theelepel azijn
- peper en zout
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel peterselie
- handje pinda's
INSTRUCTIES
Rasp de wortels boven een kom. Wij hebben hier een microplane rasp voor en die is echt top!
Breng de wortels op smaak met de sesamolie, azijn, olijfolie en wat peper en zout. Proef en voeg zo nodig iets van de ingrediënten toe.
Als de wortelsalade op smaak is kun je de fijngesneden peterselie en een handje pinda's toevoegen.
Eet smakelijk!