Witlofsalade met appel en walnoten

door Mr. in the Kitchen
witlofsalade met appel walnoten bleekselderij recept yoghurt dressing bieslook walnoten

Deze week stijgen de temperaturen behoorlijk! Dat betekent natuurlijk de BBQ aan maar een frisse salade kan ook uitkomst bieden. Deze witlofsalade met appel en walnoten is lekker fris door de yoghurt dressing en is in een handomdraai te maken. Je hoeft niets te koken of te grillen en misschien is dat wel juist het fijne aan deze salade met die hoge temperaturen. Snel klaar en kan binnen 10 minuten op tafel. Als je wilt kun je natuurlijk allerlei ingrediënten toevoegen zoals bijvoorbeeld: kaas, uitgebakken spekjes of misschien wel een blikje tonijn. Zie maar waar je zin in hebt! Je kunt deze salade ook als side-dish eten bij bijvoorbeeld deze heerlijke Beenham met honing mosterd.

Wat heb je nodig?

  • 2 stronkjes witlof
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 appel
  • een hand walnoten

voor de dressing:

  • 4 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 theelepels mosterd
  • 1,5 eetlepel bieslook
  • peper en zout

Hoe maakt je deze witlofsalade met appel?

Snij de stronkjes witlof door de helft. Snij vervolgens de harde kern van de witlof weg. Maak de twee stengels bleekselderij schoon onder de kraan en snij vervolgens in de lengte in tweeën. Snij als laatste de appel in kleine blokjes.

Meng voor de dressing de yoghurt, mayonaise, mosterd en bieslook. Breng op smaak met peper en zout en proef. Voeg zo nodig een paar van de ingrediënten toe totdat de dressing mooi in balans is.

Meng alles door elkaar in een mooie slakom en strooi wat walnoten over de salade.

Eet smakelijk!

witlofsalade met appel walnoten bleekselderij recept yoghurt dressing bieslook walnoten

Witlofsalade met appel en walnoten

Print
Porties: 2 Voorbereiding:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 5.0/5
( 4 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 2 stronkjes witlof
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 appel
  • een hand walnoten
  • voor de dressing:
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 theelepels mosterd
  • 1,5 eetlepel bieslook
  • peper en zout

INSTRUCTIES

Snij de stronkjes witlof door de helft. Snij vervolgens de harde kern van de witlof weg. Maak de twee stengels bleekselderij schoon onder de kraan en snij vervolgens in de lengte in tweeën. Snij als laatste de appel in kleine blokjes.

Meng voor de dressing de yoghurt, mayonaise, mosterd en bieslook. Breng op smaak met peper en zout en proef. Voeg zo nodig een paar van de ingrediënten toe totdat de dressing mooi in balans is.

Meng alles door elkaar in een mooie slakom en strooi wat walnoten over de salade.

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!