Wat op de BBQ met kerst?

door Mr. in the Kitchen
Wat met kerst op de BBQ? Big Green Egg barbecue kerst recept recepten menu drie gangen serveren met Christmas

Ieder jaar is het weer een feestje om met kerst de BBQ aan te hebben. Het afgelopen jaar hebben wij een hele hoop leuke recepten gemaakt en daaruit kiezen wij nu drie gerechten die leuk bij kerst passen. Dus als jij je afvraagt wat op de BBQ met kerst? Dan moet je zeker deze post eens lezen.

Wat op de BBQ met kerst? Nou dit!

Voorgerecht: knolselderijcarpaccio

Ja ongetwijfeld een echte winnaar dit jaar is deze knolselderijcarpaccio! Het ziet er ontzettend mooi uit, smaakt heerlijk en is ook nog eens heel goed voor te bereiden. Want het draait ook om gezelligheid en die is ver te zoeken als er 1 iemand de hele tijd buiten staat. Deze knolselderij pof je overdag al en kun je alvast snijden. Door het poffen krijgt de knol een heerlijke smaak! Samen met de cashewnotencrème en de granaatappelpitjes heb jij een heel mooi vegetarisch gerecht op tafel. Het hoeft namelijk niet altijd vlees te zijn! Kijk hier voor het recept.

Knolselderij carpaccio met cashewnoten creme gepoft gepofte groenten van de BBQ Big Green Egg recept mr and ms in the kitchen

Hoofdgerecht: Iberico secreta met gemarineerde uien, groenteschotel en aardappeltjes uit de oven

Het is lastig kiezen wat je als hoofdgerecht moet maken want er is namelijk zoveel lekkers! Gezien de tijd en ruimte die je wilt hebben (een groot stuk vlees low and slow is lastig timen) denk ik dat een steak de beste optie is. Natuurlijk is een mooi gevulde bavette rollade of een gevulde varkenshaas ontzettend leuk om te maken maar een goed stuk vlees zoals een mooie sukade of bavette is natuurlijk ook top! En dit jaar zijn wij ontzettend verrast door de iberico secreto. Een stuk vlees dat alleen bij het iberico varken voorkomt en ontzettend vet is. Dat maakt het echt een feestje op tafel! Doordat deze ook nog eens heel snel klaar is heb je alle tijd en ruimte om gezellig aan tafel te gaan. Kijk hier voor het recept (kies wel twee iberico secreto’s voor vier personen).

Iberico secreto van de Big Green Egg BBQ Kamado recept rozemarijn grillen maken mr and ms in the kitchen

En deze gemarineerde uien kunnen dan natuurlijk niet ontbreken! Want wat hebben wij genoten van deze uien. Heerlijk zoet en zacht. Doordat je de uien ook overdag kunt maken zit je niet in de stress of het allemaal op tijd af komt. Een ontspannen kerst dat is het doel! Kijk hier voor het recept van deze uien. Zet de uien nog even tien minuten op 180°C in de oven en klaar ben je!

Gemarineerde en geroosterde ui van de BBQ Big Green Egg kamado barbecue recept ui uien onions mr and ms in the kitchen

Alleen uien is misschien niet direct wat je bij kerst verwacht (ondanks dat het een fantastisch gerecht is) en daarom serveer je ook nog een kleine groenteschotel er bij. Ook deze groenteschotel maak je overdag klaar en geeft je weer alle ruimte om met jouw gezin/gasten aan tafel te kunnen zitten. De groenteschotel ziet er feestelijk uit en zit vol met smaak! Ook deze kun je samen met de uien in de oven doen. Kijk hier voor het recept.

Groenteschotel van de BBQ Big Green Egg kamado barbecue aubergine courgette tomaat recept vega vegetarisch mr and ms in the kitchen

Natuurlijk kunnen de aardappeltjes niet ontbreken. Nu twijfel ik of je de dubbelgelofte aardappel moet kiezen of gewoon de aardappeltjes uit de oven. Ik denk dat de aardappeltjes uit de oven/BBQ meer dan genoeg zijn want met die machtige gepofte aardappelen blijft er geen ruimte over voor een dessert!

Nagerecht van de BBQ: gegrilde ananas met roomijs

Omdat de BBQ toch aan staat kun je net zo goed ook het nagerecht op de BBQ klaar maken. Omdat je de ananas hebt gemarineerd en al in porties hebt gesneden is dit snel en eenvoudig klaar te maken. De Big Green Egg is natuurlijk nog heet van jouw iberico secreto en daardoor hoef je deze niet eens om te bouwen of op te stoken. Gewoon even kort grillen en serveren met roomijs. Top recept!

 

Deze recepten zijn ook lekker!