Een aantal keer zagen wij deze vis op koolbladeren gegaard op de BBQ voorbijkomen. Dat moesten we eens proberen want het zag er fantastisch uit! Doordat je de vis op koolbladeren gaard, wordt de vis indirect gegaard. Hierdoor krijg je een mooie zacht gegaarde vis. Je kunt voor dit recept Chinese kool bladeren gebruiken, zoals wij hebben gedaan, maar ook paksoi gebruiken. Wij serveerden bij de vis een Thaise vissaus die echt ontzettend lekker is! Zeker maken!
Wat heb je nodig?
- 2 vissen (wij gebruikte dorades)
- 1 limoen
- peper en zout
- 1 hoeveelheid Thaise vissaus
- 1 Chinese kool
Hoe maak je deze vis op koolbladeren gegaard op de BBQ?
Maak de BBQ gereed voor directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 180°C. Wil je weten hoe ik dat doe voor de Big Green Egg? Kijk dan op deze special over direct op de Big Green Egg.
Maak een aantal dwarssnede in de vis en wrijf deze in met peper en zout. Bestrooi de binnenkant van de vis ook met peper en zout. Snij de limoen in schijfjes en stop deze in de buik.
Als de BBQ op temperatuur is leg je een aantal koolbladeren op het rooster. Leg daar de vis op en sluit de deksel. Gaar de vissen in ongeveer 20 minuten gaar.
Serveer de vis met de vissaus en serveer direct!
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 2 vissen (wij gebruikte dorades)
- 1 limoen
- peper en zout
- 1 hoeveelheid Thaise vissaus
- 1 Chinese kool
INSTRUCTIES
Maak de BBQ gereed voor directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 180°C. Wil je weten hoe ik dat doe voor de Big Green Egg? Kijk dan op deze special over direct op de Big Green Egg.
Maak een aantal dwarssnede in de vis en wrijf deze in met peper en zout. Bestrooi de binnenkant van de vis ook met peper en zout. Snij de limoen in schijfjes en stop deze in de buik.
Als de BBQ op temperatuur is leg je een aantal koolbladeren op het rooster. Leg daar de vis op en sluit de deksel. Gaar de vissen in ongeveer 20 minuten gaar.
Serveer de vis met de vissaus en serveer direct!