Vis in bananenblad van de bbq big green egg bge recept rode mul vis

Om toch weer wat variatie te krijgen op het blog heb ik deze vis in bananenblad van de bbq gemaakt. Je kunt hiervoor iedere vis gebruiken. Ik heb gekozen voor een rode mul. Deze is prima te verkrijgen bij de viswinkel. Je kunt natuurlijk ook snapper, dorade of zeebaars gebruiken.  Een bananenblad kun je bij de meeste toko’s ook vinden.

Wat heb je nodig voor deze vis in bananenblad van de bbq?

  • 4 x een rode mul schoongemaakt door de viswinkel
  • 1 stuk citroengras
  • 2 dl kippenbouillon
  • 1 dl sojasaus
  • 3 el sesamolie
  • 6 el rijstwijn
  • 4 el palmsuiker
  • een bos koriander
  • 1 stuk gember 5 cm
  • 2 bananenbladeren
  • Slagerstouw

Zoek je een bijpassend biertje? kijk dan in deze special.

Hoe maak je deze vis?

Maak de bbq klaar voor indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? kijk dan hier.

Snijd de Mul in op de zijkant. Snijd niet te diep maar maak kleine sneden. Hierdoor kan de marinade straks beter intrekken.

Maak het citroengras schoon, klop de stengel plat en snijd het in dunne ringetjes. Breng de ringetjes aan de kook met de bouillon, sojasaus, sesamolie, rijstwijn en suiker en laat alles afkoelen. Leg de mul minimaal 15 minuten in de marinade.

Snijd de koriander fijn. Rasp de gemberwortel. Snijd ook de bananenbladeren zo dat er een vis in past.

Doe op elk bananenblad wat koriander. Leg de vis hier bovenop en verdeel gelijkmatig de koriander en gember over de vis. Besprenkel de vissen met de marinade, klap het bananenblad  dubbel of rol deze op en sluit de pakketjes met keukengaren.

Als de bbq warm is kun je de vispakketjes op het rooster van de bbq leggen. Gaar dez pakketjes 20 minuten. Controleer of de vis gaar is. Als de vis nog een beetje glazig is, is dat geen probleem. Maak de pakketjes open en serveer direct.

Wij aten dit met sperziebonen in rode curry.

Eet smakelijk!

.

Deze recepten zijn ook lekker!