Vegetarische spaghetti bolognese met champignons

door Mr. in the Kitchen
Vegetarische spaghetti bolognese met champignons Vega pasta recept

Ondanks dat je een hele hoop mooie stukken vlees voorbij ziet komen op ons blog eet Jana nooit vlees en ik misschien maar twee keer per week. Het grootste deel van de dagen eten wij hier volledig vegetarisch en af en toe vis. Ik probeer de kids altijd een dag vega een dag vis en een dag vlees te geven. Zij houden enorm van spaghetti bolognese en ik ben daar ook gek op. Omdat er veel groenten in gaan maak ik deze spaghetti bolognese regelmatig en dan maak ik twee versies. Eentje met vlees, zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen, en eentje vegetarisch. Deze vegetarische spaghetti bolognese met champignons ook met anderen groenten maken. Gebruik wat grotere stukken groenten (zo groot als een halve champignons) zoals paprika of courgette maken Twee kan natuurlijk ook de grotere stukken groenten geven een beetje bite aan het gerecht.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 winterpeen of 3 kleine wortels
  • 400 gram champignons
  • een glas witte wijn
  • 500 ml passata
  • parmezaanse kaas
  • 300 gram pasta
  • roomboter
  • olijfolie
  • peper en zout

Hoe maak je deze vegetarische spaghetti bolognese met champignons?

Snijd de ui, bleekselderij, peen en knoflook fijn. Ik maak de groente altijd extra fijn zodat de kids de groente er niet zomaar uit vissen. Het zorgt in mijn optiek ook voor een mooiere pastasaus. Fruit deze groenten minstens een kwartier op laag vuur met een beetje roomboter en olijfolie. Hierdoor worden de groenten zacht en de smaak wordt intenser. Voeg de passata toe en laat de saus nu zeker 30 minuten op laag vuur borrelen. Hierdoor verdampt het water en word ook de smaak intenser.

Bak de champignons in een andere koekenpan op middelhoog vuur met wat roomboter. Blus af met de witte wijn. Laat de alcohol verdampen. Voeg op het laatst wat tijm toe en breng de champignons op smaak met wat peper en zout. Je kunt de champignons apart serveren op de pastasaus of deze er doorheen doen.

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg de pasta toe aan de bolognesesaus en serveer op het bord. Bestrooi met de parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Vegetarische spaghetti bolognese met champignons Vega pasta recept

vegetarische spaghetti bolognese met champignons

Print
Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 4.8/5
( 6 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 winterpeen of 3 kleine wortels
  • 400 gram champignons
  • een glas witte wijn
  • 500 ml passata
  • parmezaanse kaas
  • 300 gram pasta
  • roomboter
  • olijfolie
  • peper en zout

INSTRUCTIES

Snijd de ui, bleekselderij, peen en knoflook fijn. Ik maak de groente altijd extra fijn zodat de kids de groente er niet zomaar uit vissen. Het zorgt in mijn optiek ook voor een mooiere pastasaus. Fruit deze groenten minstens een kwartier op laag vuur met een beetje roomboter en olijfolie. Hierdoor worden de groenten zacht en de smaak wordt intenser. Voeg de passata toe en laat de saus nu zeker 30 minuten op laag vuur borrelen. Hierdoor verdampt het water en word ook de smaak intenser.

Bak de champignons in een andere koekenpan op middelhoog vuur met wat roomboter. Blus af met de witte wijn. Laat de alcohol verdampen. Voeg op het laatst wat tijm toe en breng de champignons op smaak met wat peper en zout. Je kunt de champignons apart serveren op de pastasaus of deze er doorheen doen.

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg de pasta toe aan de bolognesesaus en serveer op het bord. Bestrooi met de parmezaanse kaas.

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!