• Recepten
    • Ontbijt Lunch Hoofdgerechten vlees Hoofdgerechten vis Hoofdgerechten vega Voorgerechten Bijgerechten Nagerechten Salades Soep Pasta’s Borrelhapjes Tussendoortjes Kids Taart Alle

      Hartige glutenvrije wentelteefjes met feta en tomaat

      Glutenvrije scones

      Glutenvrije American Pancakes

      Glutenvrije flapjack recept à la Dafne

      Hartige glutenvrije wentelteefjes met feta en tomaat

      Glutenvrije scones

      Gezond vegetarisch frittata recept

      Knolselderijsoep met dragon

      Gevulde kipfilet met zongedroogde tomaatjes en parmezaanse kaas

      Pompoenrisotto met pancetta

      Heerlijke kip in citroen roomsaus

      Saté van kippendij met ketjap marinade

      Salade met zalm en groene asperges van de…

      Recept van Indische hete makreel: pepesan ikan

      Zalm op een plankje met limoen en koriander

      Glutenvrije pasta met zalm

      Gezond vegetarisch frittata recept

      Snelle curry

      Risotto met paddestoelen

      Shakshuka

      Knolselderijsoep met dragon

      Courgettesoep

      Pompoensoep

      Geroosterde pompoen op de Big Green Egg

      Geroerbakte spinazie op Oosterse wijze

      Groene salade als bijgerecht

      Gebakken krieltjes met dille

      Zoete aardappel met spinazie en kikkererwten

      Peer met honing en walnoten uit de oven

      Vijgen van de BBQ met sinaasappelmascarpone

      Gegrilde perziken van de Big Green Egg met…

      Recept van Appeltaart van de Big Green Egg

      Wortelsalade met feta en noten

      Groene salade als bijgerecht

      Caeser salade met kippendij

      Gegrilde salade van de Big Green Egg

      Knolselderijsoep met dragon

      Courgettesoep

      Pompoensoep

      Aziatische kokosnotensoep met garnalen

      Italiaanse pasta met pesto

      Glutenvrije Lasagne

      Glutenvrije pasta met zalm

      Glutenvrije pasta met gerookte zalm en groene asperges

      Gevulde roze eieren

      Gevulde eieren met kerrie

      Gevulde eieren met zalm

      Iberico rib fingers op de Big Green Egg

      Recept voor glutenvrij bananenbrood

      Glutenvrij bananenbrood

      Ontbijt smoothie met framboos

      Pruim-chocoballetjes

      Recept voor glutenvrij bananenbrood

      Shakshuka

      Zelf appelmoes maken!

      Glutenvrije flapjack recept à la Dafne

      Recept van Appeltaart van de Big Green Egg

      Glutenvrije quichedeeg

      Frambozentaartje zonder gluten en lactose

      Chocoladetaart met blauwe bessen, aardbeien en gevuld met…

      Wortelsalade met feta en noten

      Gevulde kipfilet met zongedroogde tomaatjes en parmezaanse kaas

      Gevulde roze eieren

      Hartige glutenvrije wentelteefjes met feta en tomaat

  • Mr. BBQ
    • BBQ Basics – Tips – Specials BBQ rundvlees BBQ varkensvlees BBQ kip en ander gevogelte BBQ lamsvlees BBQ vis, schaal en schelpdieren BBQ wild BBQ burgers BBQ vegetarisch BBQ snacks BBQ rubs en sauzen BBQ bijgerechten BBQ desserts Alle

      Special: Wat heb je nodig om een buurt…

      Special: vis op de BBQ recepten en diverse…

      Een special over garing en kerntemperatuur bij de…

      Special: Vegetarische recepten van de BBQ voor een…

      Ribeye grillen op de Big Green Egg

      Surf en Turf op de Big Green Egg

      Sukade van de Big Green Egg met koffierub

      Mini hamburgers van de Big Green Egg

      Varkenshaas op de BBQ

      Iberico Rib Fingers Low and Slow

      Iberico rib fingers op de Big Green Egg

      Iberico rack op de Big Green Egg

      Pulled chicken op de Big Green Egg

      Saté van kippendijen met citroen, rozemarijn en knoflook

      low and slow kippendijen van de Big Green…

      Warm gerookte eend van de Big Green Egg

      Lamsrack op de BBQ met honing-tijmboter.

      Lamsbout op de BBQ met muntsaus

      Lamsburger van de Big Green Egg met yoghurt-muntsaus

      Lamsrack op de Big Green Egg met tijm…

      Salade met zalm en groene asperges van de…

      Zalm op een plankje met limoen en koriander

      Surf en Turf op de Big Green Egg

      Gamba’s op de Big Green Egg met knoflook…

      Warm gerookte eend van de Big Green Egg

      Pulled chicken op de Big Green Egg

      Mini hamburgers van de Big Green Egg

      Pulled pork tosti van de Big Green Egg

      Mexicaanse Hotdog van de Big Green Egg met…

      Gegrilde courgette en aubergine op de Big Green…

      Gegrilde salade van de Big Green Egg

      Gegrilde witte asperges van de Big Green Egg…

      Vegetarische lasagne met gegrilde aubergine en courgette

      Iberico Rib Fingers Low and Slow

      Iberico rib fingers op de Big Green Egg

      Mini hamburgers van de Big Green Egg

      Courgetterolletje met zalm en dille-roomkaas van de bbq

      Coca cola barbecuesaus

      Koffierub

      Chimichurri saus voor bij gegrild vlees: een authentiek…

      Dry BBQ rub voor kip, varkensvlees en rundvlees

      Gegrilde courgette en aubergine op de Big Green…

      Gegrilde salade van de Big Green Egg

      Gevulde pepers van de BBQ met dille-roomkaas en…

      Gegrilde witte asperges van de Big Green Egg…

      Vijgen van de BBQ met sinaasappelmascarpone

      Gegrilde perziken van de Big Green Egg met…

      Recept van Appeltaart van de Big Green Egg

      BBQ dessert: banaan op de BBQ met Grand…

      Salade met zalm en groene asperges van de…

      Varkenshaas op de BBQ

      Coca cola barbecuesaus

      Iberico Rib Fingers Low and Slow

  • Ms. Glutenvrij
    • Ontbijt Lunch Diner Dessert Salade smoothie Borrelhapjes Gebak & koekjes Brood Pasta Pizza Alle

      Hartige glutenvrije wentelteefjes met feta en tomaat

      Glutenvrije scones

      Recept voor glutenvrij bananenbrood

      Glutenvrije American Pancakes

      Hartige glutenvrije wentelteefjes met feta en tomaat

      Glutenvrije scones

      Gezond vegetarisch frittata recept

      Knolselderijsoep met dragon

      Gezond vegetarisch frittata recept

      Pompoenrisotto met pancetta

      Knolselderijsoep met dragon

      Gebakken krieltjes met dille

      Peer met honing en walnoten uit de oven

      Frambozentaartje zonder gluten en lactose

      Glutenvrije boekweitpannenkoeken

      Wortelsalade met feta en noten

      Witlofsalade met appel en walnoten

      Salade met gegrilde bloemkool en venkel

      Salade met gerookte en gegrilde halloumi van de…

      Ontbijt smoothie met framboos

      Groene smoothie

      Gevulde eieren met zalm

      Gevulde eieren met avocado

      Zalmrolletjes gevuld met avocadocrème

      Courgetterolletje met zalm en dille-roomkaas van de bbq

      Glutenvrije scones

      Recept voor glutenvrij bananenbrood

      Glutenvrije koekjes

      Glutenvrije flapjack recept à la Dafne

      Glutenvrij brood met feta en kruiden

      Glutenvrij broodje met humus en gegrilde courgette

      Glutenvrij bananenbrood

      Glutenvrije maiscake met feta

      Italiaanse pasta met pesto

      Glutenvrije Lasagne

      Glutenvrije pasta met zalm

      Glutenvrije pasta met gerookte zalm en groene asperges

      Glutenvrije pizza recept met tonijn, ansjovis en rucola

      Glutenvrije pizza maken

      Wortelsalade met feta en noten

      Hartige glutenvrije wentelteefjes met feta en tomaat

      Glutenvrije scones

      Italiaanse pasta met pesto

  • Hotspots
    • Amsterdam Delft Den Bosch Den Haag Leiden Maastricht Rotterdam Wassenaar Alle

      Neni Amsterdam Mr and Ms uit eten

      Puccini Bombon in Amsterdam

      Toros Santiago in Delft

      Restaurant Kek in Den Bosch: Mr and Ms…

      Eef koffie in Den Haag

      Five Guys: Mr and MS uit eten in…

      Jamey Bennet: Mr and Ms uit eten in…

      Café Franklin: Mannen uit eten in Den Haag

      Thais restaurant Sabai Sabai

      De Brandweerkantine Maastricht: Mr and Ms uit eten

      The Grill Club: Mr en Ms uit eten…

      Thoms restaurant: Mr and Ms uit eten in…

      Sugo: uit eten in Rotterdam

      The green spirit: lekkerste bonbon van Nederland.

      Koi Kawa: de beste sushi in Wassenaar en…

      Neni Amsterdam Mr and Ms uit eten

      Eef koffie in Den Haag

      Thais restaurant Sabai Sabai

      De Brandweerkantine Maastricht: Mr and Ms uit eten

  • Home
  • Wie zijn Mr and Ms in the Kitchen?
  • Contact
Mrandmrsinthekitchen
  • Recepten
    • Ontbijt Lunch Hoofdgerechten vlees Hoofdgerechten vis Hoofdgerechten vega Voorgerechten Bijgerechten Nagerechten Salades Soep Pasta’s Borrelhapjes Tussendoortjes Kids Taart Alle

      Hartige glutenvrije wentelteefjes met feta en tomaat

      Glutenvrije scones

      Glutenvrije American Pancakes

      Glutenvrije flapjack recept à la Dafne

      Hartige glutenvrije wentelteefjes met feta en tomaat

      Glutenvrije scones

      Gezond vegetarisch frittata recept

      Knolselderijsoep met dragon

      Gevulde kipfilet met zongedroogde tomaatjes en parmezaanse kaas

      Pompoenrisotto met pancetta

      Heerlijke kip in citroen roomsaus

      Saté van kippendij met ketjap marinade

      Salade met zalm en groene asperges van de…

      Recept van Indische hete makreel: pepesan ikan

      Zalm op een plankje met limoen en koriander

      Glutenvrije pasta met zalm

      Gezond vegetarisch frittata recept

      Snelle curry

      Risotto met paddestoelen

      Shakshuka

      Knolselderijsoep met dragon

      Courgettesoep

      Pompoensoep

      Geroosterde pompoen op de Big Green Egg

      Geroerbakte spinazie op Oosterse wijze

      Groene salade als bijgerecht

      Gebakken krieltjes met dille

      Zoete aardappel met spinazie en kikkererwten

      Peer met honing en walnoten uit de oven

      Vijgen van de BBQ met sinaasappelmascarpone

      Gegrilde perziken van de Big Green Egg met…

      Recept van Appeltaart van de Big Green Egg

      Wortelsalade met feta en noten

      Groene salade als bijgerecht

      Caeser salade met kippendij

      Gegrilde salade van de Big Green Egg

      Knolselderijsoep met dragon

      Courgettesoep

      Pompoensoep

      Aziatische kokosnotensoep met garnalen

      Italiaanse pasta met pesto

      Glutenvrije Lasagne

      Glutenvrije pasta met zalm

      Glutenvrije pasta met gerookte zalm en groene asperges

      Gevulde roze eieren

      Gevulde eieren met kerrie

      Gevulde eieren met zalm

      Iberico rib fingers op de Big Green Egg

      Recept voor glutenvrij bananenbrood

      Glutenvrij bananenbrood

      Ontbijt smoothie met framboos

      Pruim-chocoballetjes

      Recept voor glutenvrij bananenbrood

      Shakshuka

      Zelf appelmoes maken!

      Glutenvrije flapjack recept à la Dafne

      Recept van Appeltaart van de Big Green Egg

      Glutenvrije quichedeeg

      Frambozentaartje zonder gluten en lactose

      Chocoladetaart met blauwe bessen, aardbeien en gevuld met…

      Wortelsalade met feta en noten

      Gevulde kipfilet met zongedroogde tomaatjes en parmezaanse kaas

      Gevulde roze eieren

      Hartige glutenvrije wentelteefjes met feta en tomaat

  • Mr. BBQ
    • BBQ Basics – Tips – Specials BBQ rundvlees BBQ varkensvlees BBQ kip en ander gevogelte BBQ lamsvlees BBQ vis, schaal en schelpdieren BBQ wild BBQ burgers BBQ vegetarisch BBQ snacks BBQ rubs en sauzen BBQ bijgerechten BBQ desserts Alle

      Special: Wat heb je nodig om een buurt…

      Special: vis op de BBQ recepten en diverse…

      Een special over garing en kerntemperatuur bij de…

      Special: Vegetarische recepten van de BBQ voor een…

      Ribeye grillen op de Big Green Egg

      Surf en Turf op de Big Green Egg

      Sukade van de Big Green Egg met koffierub

      Mini hamburgers van de Big Green Egg

      Varkenshaas op de BBQ

      Iberico Rib Fingers Low and Slow

      Iberico rib fingers op de Big Green Egg

      Iberico rack op de Big Green Egg

      Pulled chicken op de Big Green Egg

      Saté van kippendijen met citroen, rozemarijn en knoflook

      low and slow kippendijen van de Big Green…

      Warm gerookte eend van de Big Green Egg

      Lamsrack op de BBQ met honing-tijmboter.

      Lamsbout op de BBQ met muntsaus

      Lamsburger van de Big Green Egg met yoghurt-muntsaus

      Lamsrack op de Big Green Egg met tijm…

      Salade met zalm en groene asperges van de…

      Zalm op een plankje met limoen en koriander

      Surf en Turf op de Big Green Egg

      Gamba’s op de Big Green Egg met knoflook…

      Warm gerookte eend van de Big Green Egg

      Pulled chicken op de Big Green Egg

      Mini hamburgers van de Big Green Egg

      Pulled pork tosti van de Big Green Egg

      Mexicaanse Hotdog van de Big Green Egg met…

      Gegrilde courgette en aubergine op de Big Green…

      Gegrilde salade van de Big Green Egg

      Gegrilde witte asperges van de Big Green Egg…

      Vegetarische lasagne met gegrilde aubergine en courgette

      Iberico Rib Fingers Low and Slow

      Iberico rib fingers op de Big Green Egg

      Mini hamburgers van de Big Green Egg

      Courgetterolletje met zalm en dille-roomkaas van de bbq

      Coca cola barbecuesaus

      Koffierub

      Chimichurri saus voor bij gegrild vlees: een authentiek…

      Dry BBQ rub voor kip, varkensvlees en rundvlees

      Gegrilde courgette en aubergine op de Big Green…

      Gegrilde salade van de Big Green Egg

      Gevulde pepers van de BBQ met dille-roomkaas en…

      Gegrilde witte asperges van de Big Green Egg…

      Vijgen van de BBQ met sinaasappelmascarpone

      Gegrilde perziken van de Big Green Egg met…

      Recept van Appeltaart van de Big Green Egg

      BBQ dessert: banaan op de BBQ met Grand…

      Salade met zalm en groene asperges van de…

      Varkenshaas op de BBQ

      Coca cola barbecuesaus

      Iberico Rib Fingers Low and Slow

  • Ms. Glutenvrij
    • Ontbijt Lunch Diner Dessert Salade smoothie Borrelhapjes Gebak & koekjes Brood Pasta Pizza Alle

      Hartige glutenvrije wentelteefjes met feta en tomaat

      Glutenvrije scones

      Recept voor glutenvrij bananenbrood

      Glutenvrije American Pancakes

      Hartige glutenvrije wentelteefjes met feta en tomaat

      Glutenvrije scones

      Gezond vegetarisch frittata recept

      Knolselderijsoep met dragon

      Gezond vegetarisch frittata recept

      Pompoenrisotto met pancetta

      Knolselderijsoep met dragon

      Gebakken krieltjes met dille

      Peer met honing en walnoten uit de oven

      Frambozentaartje zonder gluten en lactose

      Glutenvrije boekweitpannenkoeken

      Wortelsalade met feta en noten

      Witlofsalade met appel en walnoten

      Salade met gegrilde bloemkool en venkel

      Salade met gerookte en gegrilde halloumi van de…

      Ontbijt smoothie met framboos

      Groene smoothie

      Gevulde eieren met zalm

      Gevulde eieren met avocado

      Zalmrolletjes gevuld met avocadocrème

      Courgetterolletje met zalm en dille-roomkaas van de bbq

      Glutenvrije scones

      Recept voor glutenvrij bananenbrood

      Glutenvrije koekjes

      Glutenvrije flapjack recept à la Dafne

      Glutenvrij brood met feta en kruiden

      Glutenvrij broodje met humus en gegrilde courgette

      Glutenvrij bananenbrood

      Glutenvrije maiscake met feta

      Italiaanse pasta met pesto

      Glutenvrije Lasagne

      Glutenvrije pasta met zalm

      Glutenvrije pasta met gerookte zalm en groene asperges

      Glutenvrije pizza recept met tonijn, ansjovis en rucola

      Glutenvrije pizza maken

      Wortelsalade met feta en noten

      Hartige glutenvrije wentelteefjes met feta en tomaat

      Glutenvrije scones

      Italiaanse pasta met pesto

  • Hotspots
    • Amsterdam Delft Den Bosch Den Haag Leiden Maastricht Rotterdam Wassenaar Alle

      Neni Amsterdam Mr and Ms uit eten

      Puccini Bombon in Amsterdam

      Toros Santiago in Delft

      Restaurant Kek in Den Bosch: Mr and Ms…

      Eef koffie in Den Haag

      Five Guys: Mr and MS uit eten in…

      Jamey Bennet: Mr and Ms uit eten in…

      Café Franklin: Mannen uit eten in Den Haag

      Thais restaurant Sabai Sabai

      De Brandweerkantine Maastricht: Mr and Ms uit eten

      The Grill Club: Mr en Ms uit eten…

      Thoms restaurant: Mr and Ms uit eten in…

      Sugo: uit eten in Rotterdam

      The green spirit: lekkerste bonbon van Nederland.

      Koi Kawa: de beste sushi in Wassenaar en…

      Neni Amsterdam Mr and Ms uit eten

      Eef koffie in Den Haag

      Thais restaurant Sabai Sabai

      De Brandweerkantine Maastricht: Mr and Ms uit eten

Bruschetta van de BBQ met geroosterde paprika Vegetarische recepten van de bbq Bruschetta met geroosterde paprika en gepofte knoflook op de BBQ en Big Green Egg recept
BBQ Basics - Tips - SpecialsHoofdgerechten vegaBijgerechtenBBQ vegetarisch

Special: Vegetarische recepten van de BBQ voor een borrel

door Mr. in the Kitchen 8 januari 2018
door Mr. in the Kitchen 8 januari 2018

Een special over vegetarische recepten van de BBQ voor bij een borrel. Misschien heb je, net als ik, een ontzettende mooie vrouw aan de haak geslagen die burnt ends of moink balls niet echt waardeert. Zij heeft liever een mooi vegetarisch gerechtje. Dan moet je daar natuurlijk wel op voorbereid zijn. Deze special geeft je een paar leuke en verschillende hapjes.

Het is natuurlijk zonde om niks te kunnen serveren als er iemand komt eten die geen vlees eet. Afdoen met alleen een komkommer kan natuurlijk niet. Daarom hier een paar ideeën wat je allemaal samen kunt serveren om diegene die vegetarisch eet een leuke herinnering te geven!

Vegetarische recepten van de BBQ voor bij een borrel.

Bij een borrel kan iedereen vaak wel honderd hapjes bedenken die van de BBQ komen. Maar meestal bevat dit vlees. Deze recepten geven misschien wat inspiratie!

MAISKOLF OP DE BBQ

  • enkele maiskolven
  • 125 gr zachte roomboter
  • 2 teentjes knoflook
  • flinke bos peterselie
  • zout

HOE MAAK JE DEZE MAISKOLVEN?

Maak de bbq gereed voor directe warmte. Laat de temperatuur oplopen tot 200ºC. Wil je weten hoe ik dat doe? lees dan deze special.

Maak de maiskolven schoon en leg ze 5 minuten in kokend water. Dit is optioneel om tijd te besparen. Ongekookt kan ook prima op de bbq. Het heeft dan alleen wat meer tijd nodig.

Rasp de teentjes knoflook boven de boter. Snijd de peterselie fijn en meng samen met de knoflook door de boter. Persoonlijk vind ik het lekker om nog een beetje gemalen zeezout toe te voegen. Je kunt eventueel de boter proeven op een stukje brood. Zet de boter niet koud weg tot gebruik. Zo kun je straks beter smeren. Mocht je de boter van tevoren klaarmaken dan kun je als je de boter nodig hebt deze even in de magnetron of oven zacht maken.

Leg de maiskolfjes op de bbq en sluit de deksel. Draai de komende 10 – 15 minuten de maiskolfjes regelmatig om en smeer deze dan tegelijkertijd in met wat van de kruidenboter. Je kunt zien of de maiskolven klaar zijn als er ruimte tussen de maïskorrels zit.

Als ze gaar zijn haal je ze van de bbq en smeer je nog een klein beetje boter over ze heen.

CHAMPIGNONS MET GEITENKAAS EN TIJM VAN DE BBQ?

  • 25 champignons
  • 200 gram verse geitenkaas (ik had de geitenkaas met honing)
  • bosje tijm
  • peper en zout

HOE MAAK JE DEZE GEVULDE CHAMPIGNONS?

Steek de bbq aan en bereid deze voor op directe warmte. Laat de temperatuur oplopen tot 180ºC. Je kunt ook kiezen om de bbq op indirecte warmte voor te bereiden. In principe maakt het denk ik niet zoveel uit. Kies daarom vanuit het oogpunt wat je de rest van de avond gaat klaarmaken. Wil je weten hoe ik de Big green egg voorbereid? lees dan deze special.

Verwijder bij de champignons de zwarte stukjes aarde. Dit kun je doen met een speciaal borsteltje of een keukenpapiertje. Verwijder de steeltjes. Deze zou je eventueel nog ergens anders voor kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld voor een soepje of door een salade.

Leg de champignons op een bord en vul ze met de geitenkaas. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Bestrooi de champignons met de tijm. Bestrooi vervolgens ook met peper en zout.

Zet weg in de koelkast tot aan gebruik

Grill de champignons op het rooster voor een 15 a 20 minuten. Als je pecorino of parmezaans kaas gebruikt is de kaas nu mooi gesmolten. De champignons zijn wat gekrompen maar nog wel stevig.

Haal van de bbq en laat even afkoelen voor je ze serveert ze kunnen erg warm zijn.

champignons op de Big Green Egg recept BBQ

BABA GANOUSH OP DE BBQ

  • 2 aubergines
  • 1 klein teentje knoflook
  • olijfolie extra vergine
  • 1 eetlepel tahin (sesampasta)
  • 1 theelepel djinten (gemalen komijnzaad)
  • sap van een halve citroen
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • peper en zout
  • een snuf paprika poeder ter garnering
  • een klein handje rooksnippers (ik gebruikte pecan)

Steek de bbq aan en maak klaar voor indirect grillen op een temperatuur van 180 graden. Wil je weten hoe ik dat doe? lees dan deze special.

Week ondertussen het kleine handje rooksnippers in een bakje met water.

Prik de aubergine’s rondom in met een vork en smeer ze in met een laagje olijfolie. Gooi de houtsnippers in de vuurspot en leg de aubergine’s op de bbq voor ongeveer 45 -60 minuten op de barbecue. De aubergine’s moeten zacht van binnen aanvoelen. Dan zijn ze goed. Haal ze van de bbq en laat ze afkoelen.

Verwijder de schil van de aubergine en doe het vruchtvlees in een keukenmachine (of in een kom en gebruik een staafmixer). Voeg de knoflook, een scheutje olijfolie, tahin, djinten, en het sap van de citroen toe. Pureer alles tot een glad geheel. Breng nu op smaak met de peterselie peper en zout. Proef goed of er nog wat extra in moet van een van de ingrediënten.

Zet de baba ganoush weg in de koelkast tot gebruik. Bestrooi voor het opdienen met een beetje paprika poeder.

Baba ganoush op de Big green Egg BBQ recept

bruschetta met geroosterde paprika

  • 1 bol knoflook
  • 3 paprika’s
  • peterselie
  • olijfolie
  • goed brood

Bereid de BBQ voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 180-200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.

Als de BBQ op temperatuur komt kun je de knoflook voorbereiden. Snijd het bovenste deel van de knoflook af. Je hoeft de knoflook niet te pellen. Het gaat er om dat de teentjes wat vrij komen te liggen. Leg de bol knoflook op een stukje aluminiumfolie. Schenk een beetje olijfolie over de bol knoflook. Strooi wat zout en peper over de bol knoflook. Vouw nu het aluminiumfolie samen.

Gaar de knoflook in de BBQ voor ongeveer een 45 minuten tot een uur. De knoflook moet zacht zijn geworden.

Paprika

Als de kooltjes mooi gloeien kun je de paprika op de kooltjes leggen en de deksel sluiten. De paprika’s worden nu zwart aan de buitenkant maar dit is geen probleem. Als een kant van de paprika zwart is geworden draai je de paprika om. Ga nu door tot de gehele paprika’s zwart zijn. Als er een paprika helemaal zwart is geworden kun je deze in een pan met deksel doen of in een plastic zakje. Dit doe je omdat als de paprika afkoelt normaal gesproken het velletje weer vast gaat zitten aan de paprika. Door ze in een pan met deksel te doen of door ze in een plastic zakje te doen gebeurt dit niet en kun je makkelijk het velletje losmaken. Spoel onder de kraan het velletje weg en verwijder de zaadjes.

Als alle paprika’s schoon zijn kun je ze in blokjes snijden en in een marinade leggen van een halve teen geraspte knoflook en een hand gesneden peterselie.

Plaats nu weer een rooster op de BBQ. Doe wat olijfolie op een plak brood en rooster deze boven het vuur.

Beleg deze met één of twee gepofte tenen knoflook, beleg met de paprika en serveer direct.

Vegetarische recepten van de BBQ – Vegetarische recepten van de BBQ – Vegetarische recepten van de BBQ – Vegetarische recepten van de BBQ

BBQbig green eggvegetarischreceptenvega
0 reactie
Mr. in the Kitchen

Luuk heeft een passie voor BBQ'n. Hij maakt van alles klaar op zijn Big Green Egg! Naast de BBQ geniet hij ook van mooie eenvoudige gerechten en werkt hij graag met verse kruiden.

vorige bericht
Dubbeldoelkoe entrecote van de Big Green Egg
volgende bericht
Bavette van de BBQ gemarineerd in oosterse marinade

Deze recepten zijn ook lekker!

Geroerbakte spinazie op Oosterse wijze

Gezond vegetarisch frittata recept

Groene salade als bijgerecht

Reageer Annuleren

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Wij zijn Jana en Luuk!

Wij zijn Jana en Luuk en toen wij elkaar leerden kennen werd direct duidelijk dat onze relatie in het teken zou staan van samen koken in de keuken! Lekker om elkaar heen draaien terwijl de heerlijke geuren je tegemoet komen. Wij houden van puur, eerlijk en vooral zelfgemaakt eten! Jana verdraagt helaas geen gluten en eet liever geen vlees. Dat is dan wel minder voor Luuk want die staat maar al te graag achter zijn Big Green Egg! Al met al zorgt dit voor een enorme combi van verschillende gerechten die op onze site te vinden zijn.

Keep in touch

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Populaire berichten

  • 1

    Ontbijt smoothie met framboos

    23 januari 2016
  • 2

    Varkenshaas op de Big Green Egg

    6 juli 2019
  • 3

    Special: Hoe gebruik je een Big green egg

    10 augustus 2016
  • 4

    Gevulde eieren met avocado

    22 juli 2019
  • 5

    Mini hamburgers van de Big Green Egg

    19 juli 2019
  • 6

    Iberico Rib Fingers op de BBQ Hot and Fast!

    20 april 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

@2019 - Mr and Mrs. in the Kitchen. All Right Reserved. - Webdesign door Lamper Design