Vegetarische bonensoep met spinazie

door Mr. in the Kitchen
Vegetarische bonensoep met spinazie tomaten cannellini bonen peper tomaten tomatensaus soep Vega

Deze vegetarische bonensoep met spinazie is een heerlijke soep voor winterse temperaturen. Helaas hebben wij die niet gehad,.. Toch kun je hem ook prima eten op een misschien niet zo koude dag! Deze soep is lekker gezond: het barst van de vitaminen van de bonen, spinazie en tomaten. Ook deze soep hebben we lekker pikant gemaakt met een klein stukje rawit peper. Mocht je hier niet van houden kun je deze weglaten of vervangen door een mildere Spaanse rode peper. Deze soep krijgt een bijzondere smaak door de harissa pasta. Deze kun je gewoon vinden in de supermarkt en staat bij de Aziatische/Noord Afrikaanse producten (ik heb mij rot gezocht om het te vinden).

Wat heb je nodig?

  • olijfolie
  • 1 ui
  • grote teen knoflook
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 eetlepel harissa pasta
  • 400 gram gepelde tomaten
  • 400 gram cannellini bonen
  • 1 blokje bouillion
  • 200 gram spinazie
  • rawit peper/rode peper

Hoe maak je deze vegetarische bonensoep met spinazie?

Zet een pan op het vuur met een beetje olijfolie er in. Fruit hierin een paar minuten de fijngesneden knoflook en ui. Voeg vervolgens het gemalen komijnzaad en de harissa pasta toe en bak een minuutje mee.

Voeg daarna de tomaten en de bonen toe. Breek het bouillon blokje er boven en voeg 500ml kokend water toe. Breng de soep aan de kook terwijl je de spinazie door de soep roert. Dit gaat niet in een keer maar de spinazie slinkt vanzelf. Als alle spinazie geslonken is laat je de soep nog 10 minuten koken. Kijk even of er niet teveel vocht uit de pan gaat. Is dit wel het geval voeg je wat water toe.

Serveer de soep direct. Hou jij net als ons van pittig? Snij dan het pepertje in ringetjes en voeg deze toe aan de soep

Eet smakelijk!

Ben je op zoek naar nog meer recepten van soep? Kijk dan even hier.

Vegetarische bonensoep met spinazie tomaten cannellini bonen peper tomaten tomatensaus soep Vega

Vegetarische bonensoep met spinazie

Print
Porties: 4 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 5.0/5
( 3 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • olijfolie
  • 1 ui
  • grote teen knoflook
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 eetlepel harissa pasta
  • 400 gram gepelde tomaten
  • 400 gram cannellini bonen
  • 1 blokje bouillion
  • 200 gram spinazie
  • rawit peper/rode peper

INSTRUCTIES

Zet een pan op het vuur met een beetje olijfolie er in. Fruit hierin een paar minuten de fijngesneden knoflook en ui. Voeg vervolgens het gemalen komijnzaad en de harissa pasta toe en bak een minuutje mee.

Voeg daarna de tomaten en de bonen toe. Breek het bouillon blokje er boven en voeg 500ml kokend water toe. Breng de soep aan de kook terwijl je de spinazie door de soep roert. Dit gaat niet in een keer maar de spinazie slinkt vanzelf. Als alle spinazie geslonken is laat je de soep nog 10 minuten koken. Kijk even of er niet teveel vocht uit de pan gaat. Is dit wel het geval voeg je wat water toe.

Serveer de soep direct. Hou jij net als ons van pittig? Snij dan het pepertje in ringetjes en voeg deze toe aan de soep

 

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!