Je ziet ontzettend veel dure en grote stukken vlees voorbij komen. Natuurlijk is dat ook ontzettend lekker maar vergeet niet die kleinere goedkopere stukjes vlees. Mits goed klaargemaakt vindt ik stukjes als schouderkarbonade, procureursteak, of een lamsrack op de BBQ ontzettend goed. Soms moeten we gewoon niet zo moeilijk doen en kun je met gemak hele leuke gerechtjes maken met deze, soms maar 3 euro kostende, stukken vlees. Zo ook deze varkenshaas op de Big Green Egg. Varkenshaas is ontzettend mals en dan hoeft het echt niet van de Sligro of Hanos te komen. Ik heb deze varkenshaas gewoon bij de AH vandaan en koste mij maar een paar euro. Maar wat heb ik zitten genieten! Super mals en vol met heerlijke verse kruiden! Snel maken dus maar.
Wat heb je nodig voor deze varkenshaas van de Big Green Egg?
- 1 varkenshaas
- Salie
- Oregano
- Tijm
- Rozemarijn
- 1 teentje knoflook
- Olijfolie
Hoe maak je deze varkenshaas?
Marineer eerst de varkenshaas. Snijdt de kruiden ragfijn en rasp de teen knoflook met een rasp. Meng dit met wat olijfolie in een kommetje. Doe de varkenshaas in een plastic zak samen met de kruidenolie. Doordat je het in een plastic zak doet en luchtdicht afsluit marineer je de hele varkenshaas. Leg weg in de koelkast voor twee uurtjes.
Bereid de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 220-250°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Bekijk dan deze special. Plaats, als je dat hebt, een gietijzeren rooster. Dit rooster houdt beter de warmte vast en heeft meer contact met het vlees = meer maillaird reactie.
Als de BBQ op temperatuur is kun je de varkenshaas op de Big Green Egg leggen. Grill nu de varkenshaas rondom ongeveer 10-12 minuten. Laat vervolgens rusten op een snijplank. Je hoeft deze niet af te dekken, zo blijft het vlees nog krokant.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 1 varkenshaas
- Salie
- Oregano
- Tijm
- Rozemarijn
- 1 teentje knoflook
- Olijfolie
INSTRUCTIES
Marineer eerst de varkenshaas. Snijdt de kruiden ragfijn en rasp de teen knoflook met een rasp. Meng dit met wat olijfolie in een kommetje. Doe de varkenshaas in een plastic zak samen met de kruidenolie. Doordat je het in een plastic zak doet en luchtdicht afsluit marineer je de hele varkenshaas. Leg weg in de koelkast voor twee uurtjes.
Bereid de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 220-250°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Bekijk dan deze special. Plaats, als je dat hebt, een gietijzeren rooster. Dit rooster houdt beter de warmte vast en heeft meer contact met het vlees = meer maillaird reactie.
Als de BBQ op temperatuur is kun je de varkenshaas op de Big Green Egg leggen. Grill nu de varkenshaas rondom ongeveer 10-12 minuten. Laat vervolgens rusten op een snijplank. Je hoeft deze niet af te dekken, zo blijft het vlees nog krokant.