Varkenshaas op de BBQ

door Mr. in the Kitchen
varkenshaas op de BBQ Big Green Egg recept BBQrub rub grillen

Laatst maakte ik deze varkenshaas met verse kruiden en die was ontzettend goed bevallen. Geen dure grote stukken vlees maar een eenvoudig varkenshaasje. Mits goed klaargemaakt is dit ook misschien wel net zo lekker. Alhoewel,.. een picanha is wel echt ontzettend goed. Maar als je zoals ik regelmatig de Big Green Egg doordeweeks hebt aan staan heb je niet alle tijd om uren bezig te zijn. Dan komt zo een varkenshaasje heel mooi uit. Niet te veel poespas en je bent binnen een half uurtje wel klaar. Deze keer heb ik een dry rub gebruikt wat voor mij een echte BBQ ervaring is. Wil je liever verse kruiden? Kijk dan eens bij dit recept. Nu dus deze varkenshaas op de BBQ.

Wat heb je nodig?

  • Varkenshaasje
  • jouw favoriete BBQ-rub (misschien deze)

Hoe maak je deze varkenshaas op de BBQ

Bereid de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 220-250°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Bekijk dan deze special.  Plaats, als je dat hebt, een gietijzeren rooster. Dit rooster houdt beter de warmte vast en heeft meer contact met het vlees = meer maillaird reactie.

Haal ondertussen de varkenshaasjes uit de koelkast. Deze kunnen dan even op temperatuur komen. Rub de varkenshaasjes in met jouw BBQ-rub.

Als de BBQ op temperatuur is kun je de varkenshaas op de Big Green Egg leggen. Grill nu de varkenshaas rondom ongeveer 10-12 minuten. Hoe lang is een beetje afhankelijk van de dikte van de varkenshaas. Mocht je een kerntemperatuur willen weten dan is 60°C medium rosé en haal je de varkenshaas van de BBQ bij 55°C. Laat vervolgens rusten op een snijplank (dan gaart hij iets door). Je hoeft deze niet af te dekken, zo blijft het vlees nog krokant.

Eet smakelijk!

varkenshaas op de BBQ Big Green Egg recept BBQrub rub grillen

Varkenshaas op de BBQ

Print
Porties: 4 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 4.2/5
( 17 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • Varkenshaasje
  • jouw favoriete BBQ-rub

INSTRUCTIES

Bereid de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 220-250°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Bekijk dan deze special.  Plaats, als je dat hebt, een gietijzeren rooster. Dit rooster houdt beter de warmte vast en heeft meer contact met het vlees = meer maillaird reactie.

Haal ondertussen de varkenshaasjes uit de koelkast. Deze kunnen dan even op temperatuur komen. Rub de varkenshaasjes in met jouw BBQ-rub.

Als de BBQ op temperatuur is kun je de varkenshaas op de Big Green Egg leggen. Grill nu de varkenshaas rondom ongeveer 10-12 minuten. Hoe lang is een beetje afhankelijk van de dikte van de varkenshaas. Mocht je een kerntemperatuur willen weten dan is 60°C medium rosé en haal je de varkenshaas van de BBQ bij 55°C. Laat vervolgens rusten op een snijplank (dan gaart hij iets door). Je hoeft deze niet af te dekken, zo blijft het vlees nog krokant.

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!