1,7K
Dit is een recept voor een heerlijk zomerse tortilla met zoete aardappel, spinazie en doperwten. Je kunt dit als lunch of als lichte avondmaaltijd eten.
Ingrediënten voor 4 personen
- 6 (biologische) eieren
- 1 zoete aardappel
- 1 rode ui
- 100 gram doperwten
- twee handen verse spinazieblaadjes
- een beetje zout en peper
- 2 eetlepels olijfolie of een andere olie om in te bakken
- Optional: een groene salade met rucola, avocado, komkommer en een vinaigrette van olijfolie en milde witte wijnazijn
Zo maak je deze tortilla met zoete aardappel
- Schil eerst de zoete aardappel en snij er dunne plakjes van. Je kunt hiervoor eventueel een dunschiller gebruiken. Snij ook de ui in dunne plakjes.
- Kluts vervolgens de eitjes in een kom met een beetje zout en peper.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de zoete aardappelen en ui toe. Bak (afhankelijk van de dikte van de zoete aardappelplakjes) ongeveer 5 minuten op middelmatige hitte. Voeg daarna de spinazieblaadjes en doperwten toe en bak het geheel nog ongeveer 3 minuten.
- Voeg vervolgens de eieren toe en zorg er voor dat de gehele bodem van de koekenpan bedekt is met ei. Gebruik een pollepel of spatel om de groenten gelijkmatig zijn verspreid. Bak het omelet in ongeveer 5 minuten gaar. De koekenpan met deksel zorgt ervoor dat de onderkant en bovenkant van de tortilla gelijktijdig gaar worden.
- Haal de koekenpan van het vuur en verdeel in vier stukken.
- Optioneel: Serveer deze tortilla met een heerlijke groene salade van rucola, avocado, komkommer en een vinaigrette van olijfolie, milde witte wijnazijn en zout.