Tonijn taco’s met pico de gallo

door Mr. in the Kitchen
Tonijn taco's met pica de gallo Mexicaans recept tortilla mais tortilla taco tomaten salsa

Zoals jullie misschien wel hebben kunnen lezen ben ik helemaal op de Mexicaanse tour. Na een bezoek aan Tabú in Leiden (review Tabu) ben ik op zoek gegaan naar een aantal leuke recepten. Daar kwam eerder al deze chimichurri uit maar ook deze ribeye taco’s met pittige rode ui pickles! Echt allemaal knallers van recepten. Nu dus een versie met tonijn. Deze tonijn heb ik kort gegrild op de Big Green Egg. De maistortilla’s zijn zelfgemaakt maar kun je natuurlijk ook kant en klaar kopen. De pico de gallo combineert goed met de tonijn maar ook met gegrild vlees voor als je geen keuze kunt maken.  Nu dus tonijn taco’s met pico de gallo!

Wat heb je nodig voor 3 taco’s?

voor de pico de gallo:

  • 6 tomaten
  • 2 jalapeno pepers
  • halve witte ui
  • halve limoen
  • paar takjes koriander
  • zout

Hoe maak je deze tonijn taco’s?

Bereidt de Big Green Egg voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 220ºC. Wil je weten hoe ik dat doe? kijk dan op deze special.

Maak ondertussen de pico de gallo. Snij de tomaten in parten en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Snij de tomaten vervolgens in blokjes. De jalapeno’s mogen in repen en vervolgens in kleine blokjes. Wil je liever dat de pico de gallo niet zo pittig is? Verwijder dan de zaadlijsten, deze bevatten de pit. Snipper de ui ook heel fijn. Ik heb liever geen grote stukken ui in deze salsa. Verwijder de blaadjes van de takjes koriander. Snij de blaadjes fijn.

Voeg alle ingrediënten in een kom. Knijp er het sap van de halve limoen over uit en breng op smaak met wat zout. Meng alles goed door elkaar. Proef en breng zo nodig verder op smaak.

Als de Big Green Egg op temperatuur is kun je de tonijn rondom dichtschroeien. Alle kanten ongeveer 1 minuut. Op deze manier heb je een medium gegaarde tonijn. Jana vindt dit lekkerder dan helemaal rauw. Als je dit wilt kun je de tonijn natuurlijk nog korter grillen.

Verwarm de tortilla’s even in de oven. Snij de tonijn in tranches en leg deze op een tortilla. Doe wat van de pica de gallo er overheen en eet direct op!

Eet smakelijk!

Tonijn taco's met pica de gallo Mexicaans recept tortilla mais tortilla taco tomaten salsa

Tonijn taco's met pico de gallo

Print
Porties: 2 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 5.0/5
( 1 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 1 tonijn steak
  • 3 taco's
  • voor de pico de gallo:
  • 6 tomaten
  • 2 jalapeno pepers
  • halve witte ui
  • halve limoen
  • paar takjes koriander
  • zout

INSTRUCTIES

Bereidt de Big Green Egg voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 220ºC. Wil je weten hoe ik dat doe? kijk dan op deze special.

Maak ondertussen de pico de gallo. Snij de tomaten in parten en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Snij de tomaten vervolgens in blokjes. De jalapeno's mogen in repen en vervolgens in kleine blokjes. Wil je liever dat de pico de gallo niet zo pittig is? Verwijder dan de zaadlijsten, deze bevatten de pit. Snipper de ui ook heel fijn. Ik heb liever geen grote stukken ui in deze salsa. Verwijder de blaadjes van de takjes koriander. Snij de blaadjes fijn.

Voeg alle ingrediënten in een kom. Knijp er het sap van de halve limoen over uit en breng op smaak met wat zout. Meng alles goed door elkaar. Proef en breng zo nodig verder op smaak.

Als de Big Green Egg op temperatuur is kun je de tonijn rondom dichtschroeien. Alle kanten ongeveer 1 minuut. Op deze manier heb je een medium gegaarde tonijn. Jana vindt dit lekkerder dan helemaal rauw. Als je dit wilt kun je de tonijn natuurlijk nog korter grillen.

Verwarm de tortilla's even in de oven. Snij de tonijn in tranches en leg deze op een tortilla. Doe wat van de pica de gallo er overheen en eet direct op!

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!