Tomahawk steak caveman style op de BBQ

door Mr. in the Kitchen
Tomahawk steak caveman style op de bbq rib roast tomahawk recept big green egg bbq

Deze Tomahawk steak caveman style op de BBQ is één van de gave dingen die ik samen met Leonard Elenbaas en Michael heb gemaakt tijdens een Big Green Egg jamsessie! Wat een geweldige dag was dat! Er was zoveel vlees dat wij daar wel drie dagen van zouden hebben kunnen eten (toch was bijna alles op in 1 dag). Deze Tomahawk is een ribeye met het bot er nog aan. Er zijn diverse namen voor zoals een bone-in ribeye, Cowboysteak of rib steak bone-in. Maakt eigenlijk allemaal niet uit. Fantastisch stukje vlees op een mannelijke manier bereid!

Denk je nu: gaat dat wel goed? Een stuk vlees midden in de kolen leggen? Ja dat gaat zeker goed! en het is ook nog eens een spectaculaire manier van bereiden. Durf je het toch niet aan? Kijk dan hoe je deze op de normale manier kunt bereiden op mijn blog over tomahawk steak.

Wat heb je nodig voor deze Tomahawk steak caveman style op de BBQ?

  • 1 Tomahawk steak
  • zout en peper

Zoek je een bijpassend biertje? kijk dan bij deze bier special.

Hoe maak je deze Tomahawk op de BBQ?

Om deze Tomahawk steak te bereiden is niet heel veel nodig en het bereiden hiervan vrij makkelijk. Je stookt de bbq op naar een temperatuur van 220ºC.

Haal de Tomahawk uit de koelkast en laat deze minimaal een half uur (het liefst een uur) op temperatuur komen. Doe daarna flink wat zout op de steak.

Als de bbq op temperatuur is kun je een tijdschrift pakken. Hiermee blaas je net voor je de steak op het houtskool legt, de kleine restjes as weg. Hierdoor krijg je uiteindelijk een schoon stukje vlees.

Leg daarna de cowboy steak direct op het houtskool. Draai na 4 minuten (afhankelijk van de dikte) het stuk vlees om en gaar nog voor ongeveer 3,5 minuut. Haal de steak uit de BBQ en verwijder eventueel houtskool dat aan het vlees is blijven plakken. Dit gaat gemakkelijk.

Leg vervolgens de Tomahawk te rusten onder een aluminiumfolie voor 10 minuten.

Bestrooi de steak met wat peper. Snijd nu in mooie tranches van 1 cm dikte. Ik serveerde het vlees naturel. Het heeft van zichzelf al een mooie smaak.

Eet smakelijk!

 

Deze recepten zijn ook lekker!