glutenvrije tiramisu met sinaasappel

Glutenvrije tiramisu met sinaasappel

door Ms. in the Kitchen

Glutenvrije tiramisu met sinaasappel is wat mij betreft het ideale dessert om een feestelijk diner af te sluiten. De toevoeging van sinaasappel maakt dit dessert wat frisser en naar mijn mening nog een stuk lekkerder dan de klassieke versie. Doordat je het van te voren klaar maakt zorgt het voor minder stress tijdens het diner.

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 1 sinaasappel
  • 3 eieren
  • 250 gram mascarpone
  • 2 kopjes koffie
  • 20 lange vingers (kijk hier voor het recept voor glutenvrije lange vingers)
  • twee eetlepels amaretto
  • 40 gram kristalsuiker
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • verdere benodigdheden: handmixer, fijne zeef, ovenschaal van 35 bij 35 cm, 3 grote mengkommen, vershoudfolie

Zo maak je de glutenvrije tiramisu met sinaasappel:

  • Zet twee kopjes sterke koffie en laat deze afkoelen.
  • Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap uit.
  • Splits het eiwit van het eigeel in twee kommen. Mix het eigeel met de helft van de suiker luchtig met behulp van een mixer en voeg vervolgens de geraspte sinaasappelschil toe.
  • Meng de mascarpone luchtig met een vork en voeg vervolgens toe aan het eigeel en meng dit goed door elkaar. Doordat je de mascarpone eerst luchtig hebt geklopt mengt het een stuk eenvoudiger met het eigeel.
  • Mix het eiwit met een (schone) mixer stijf en voeg halverwege de rest van de suiker toe.
  • Meng vervolgens het eiwit voorzichtig door het eigeel- en mascarponemengsel.
  • Meng de koffie met de amaretto en het sinaasappelsap. Doop in dit mengsel de lange vingers enkele seconden en laat een beetje uitlekken anders wordt de tiramisu te vochtig. Bedek de bodem van de ovenschaal met de helft van de lange vingers die je gedoopt hebt in het koffie, amaretto en sinaasappelmengsel. Giet vervolgens de helft van het ei en mascarponemengsel over de lange vingers. En herhaal dit nogmaals.
  • Dek de schaal af met vershoudfolie en laat de tiramisu minimaal 6 uur in de koelkast opstijven.
  • Voordat je de tiramisu serveert strooi je de cacaopoeder met een zeef over de tiramisu uit. Als je dit eerder doet wordt de cacao vochtig en ziet het er minder lekker uit.

Tip: dit dessert kun je ook glutenvrij maken. Wij hebben een heerlijk recept voor glutenvrije vingers op onze site gezet.

 

0 reactie

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer