Thaise kokossoep met garnalen

door Ms. in the Kitchen
Thaise kokossoep met garnalen recept zelf makenaziatische kokossoep aziatisch gerecht garnalen soup glutenvrij zuivelvrij sojavrij gluten free dairy free gezond healthy

Deze Thaise kokossoep met garnalen smaakt heel fris door de toevoeging van citroengras en limoensap. Je kunt er naar smaak groenten toevoegen, zoals bijvoorbeeld heel fijn gehakte wortel of peultjes. Je kunt dus je eigen favoriete soep maken met de smaken die jij lekker vindt! Wij houden echt van kokosmelk het brengt je gelijk terug naar die vakantie in Thailand. Het geeft het gerecht gelijk een bijzondere smaak. Op onze site kun je trouwens nog meer recepten met kokosmelk vinden. Wat dacht je van deze sperziebonen in kokosmelk?

Ingrediënten voor 4 kommen soep

  • 400 ml kokosnotenmelk
  • 500 ml bouillon (groenten of visbouillon)
  • 1 stengel citroengras
  • 4 limoenbladen (in de toko te koop, ligt vaak in de vriezer).
  • 200 gram rauwe, schoongemaakte garnalen
  • 100 gram taugé
  • 1 rode chilipeper (of voor meer pit een halve rawit peper).
  • 1 el vissaus
  • 2 el limoensap
  • (optioneel) 1 el gehakte koriander per kom soep

Zo maak je deze Thaise kokossoep met garnalen

Zet een grote soeppan op het vuur en voeg de kokosnotenmelk en de bouillon toe. Kneus de stengel van het  citroengras zodat er meer smaak vrijkomt en voeg die samen met de citroenbladen toe. Breng de soep aan de kook en voeg de rauwe garnalen toe. Kook de garnalen in het vocht zo’n 8 minuten. Doe dit niet te lang want anders worden ze droog en taai en dat wil je niet.

In de tussentijd kun je van de chilipeper de zaadjes verwijderen en de peper fijn snijden. Wij houden van pittig en dan kun je de zaadjes en zaadlijsten gewoon laten zitten. De pit van de peper zit in de zaadlijsten. Voeg de taugé, peper, vissaus en limoensap toe en laat de soep nog zo’n 5 minuten koken. Haal van het vuur en serveer de soep eventueel met fijn gehakte koriander.

Eet smakelijk!

Deze recepten zijn ook lekker!