Deze Thaise garnalen van de bbq zijn een leuk hapje of een goed voorgerecht te gebruiken. De aioli die er bij komt is erg lekker. Deze garnalen hebben niet veel tijd nodig en zijn makkelijk voor te bereiden voor grote gezelschappen. De limoenrasp zorgt voor de frisheid. Ik heb voor dit recept gepelde en bevroren garnalen gebruikt.
Wat heb je nodig voor deze garnalen van de bbq?
voor de garnalen:
- 900 gram garnalen
- 2 limoenen
- stuk gember ter grootte van 3 cm
- 3 tenen knoflook
- peper en zout
voor de aioli:
- 4 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 ansjovisfilets
- 1 teen knoflook
Hoe maak je deze Thaise garnalen?
Meng de garnalen in een kom samen met de sap en rasp van de limoenen. Rasp ook het gember en de knoflook er boven en breng op smaak met peper en zout. Zet de kom in de koelkast en zet weg voor minimaal een half uur zodat de smaken kunnen intrekken.
Bereid ondertussen de bbq voor op direct grillen en laat de temperatuur oplopen tot 220ºC. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.
Als de BBQ warm wordt maak je de aioli door in een kleine koekenpan de olie rustig aan warm te maken. Leg de ansjovisfilets er in en laat deze smelten, door de hitte lossen ze namelijk op. Meng de mayonaise met de olie en rasp er een teen knoflook bij, proef en breng de mayonaise eventueel verder op smaak.
Rijg de garnalen aan satéprikkers. Je kunt deze voorweken in water zodat ze wat minder snel verbranden. Leg de garnalen op de bbq en sluit de deksel. Na 2 minuten kun je de garnalen omdraaien en sluit je weer de deksel. Als de garnalen roze en licht stevig aanvoelen zijn ze gaar.
Serveer de garnalen samen met de aioli.
Eet smakelijk!