Toen wij vorig jaar in Thailand op vakantie waren hadden wij het geluk dat, onderaan de plek waar wij zaten, een echt Thais restaurantje was dat ontzettend lekkere gerechtjes maakte. Hier kwamen de lokale Thaise bewoners ook naar toe en dan weet je dat je goed zat. Met maar 1 Engels menu en een eigenaar die geen Engels sprak was het iedere keer weer een verassing wat er op tafel kwam. Nadat wij hadden aangeven dat we graag pittig wilden eten was het onmogelijk om nog een normaal gerechtje te krijgen. Elk gerecht was mega pittig! Op het moment dat de pepers in de pan gingen zat heel het restaurant te kuchen van de hitte. Na een week iedere dag eten was ik (Luuk) er helemaal klaar mee. Ik wilde gewoon weer wat normaals in mijn mond,… Maar het heeft ons ook een super lekker recept opgeleverd van Thaise dipsaus: Nam pla prik voor bij vis of geroosterd vlees.
Wat heb je nodig?
- 3 tenen knoflook
- hete pepers (zo heet als jij aan kan! Wij gebruikten 2 Spaanse pepers en één habanero peper)
- 5 eetlepels Thaise vissaus
- het sap van 1 limoen
- 2 eetlepels suiker
Hoe maak je deze Thaise dipsaus: Nam pla prik?
Meng de vissaus samen met het sap van de limoen en de suiker in een kommetje. Zorg dat alle suiker is opgelost. Proef en breng zo nodig wat verder op smaak. Misschien moet er nog wat limoensap bij of wat meer suiker? Maak de dipsaus naar jouw smaak.
Snij vervolgens de knoflook heel fijn. Snij de hete pepers ook fijn. Let op! Was na het snijden goed je handen met zeep anders heb je daar straks nog veel plezier van. Voeg de peper en de knoflook toe aan de saus.
Je kunt deze Thaise dipsaus bij vis serveren maar ook bij vlees. Ik genoot enorm van deze saus bij geroosterd buikspek.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 3 tenen knoflook
- hete pepers (zo heet als jij aan kan! Wij gebruikten 2 Spaanse pepers en één habanero peper)
- 5 eetlepels Thaise vissaus
- het sap van 1 limoen
- 2 eetlepels suiker
INSTRUCTIES
Meng de vissaus samen met het sap van de limoen en de suiker in een kommetje. Zorg dat alle suiker is opgelost. Proef en breng zo nodig wat verder op smaak. Misschien moet er nog wat limoensap bij of wat meer suiker? Maak de dipsaus naar jouw smaak.
Snij vervolgens de knoflook heel fijn. Snij de hete pepers ook fijn. Let op! Was na het snijden goed je handen met zeep anders heb je daar straks nog veel plezier van. Voeg de peper en de knoflook toe aan de saus.
Je kunt deze Thaise dipsaus bij vis serveren maar ook bij vlees. Ik genoot enorm van deze saus bij geroosterd buikspek.