Wij zitten helemaal in de Mexicaanse recepten periode. Alhoewel, ik vraag mij af hoe Mexicaans deze taco’s met zalm en mangosalsa echt zijn. Toch zitten er een paar elementen in die je meenemen naar Mexico. De combinatie van de gerookte zoute zalm samen met de guacamole en frisse mangosalsa is heel goed! Dit is echt comfortfood! In plaats van zure room en mangosalsa kun je ook deze rode ui pickles nemen. Ook echt een super combinatie! Wil je liever je zalm zelf klaarmaken op de Big Green Egg kijk dan even bij deze warm gerookte zalm.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 6 taco’s
- 250 gram gerookte zalm (niet de plakjes maar de moot: deze)
- 125 gram zure room
- 1 jalapeño peper
voor de guacamole:
- 2 avocado’s
- 1 kleine sjalot
- 1/2 teen knoflook
- 1 limoen
- 1 rijpe tomaat, of 8 kleine cherry tomaatjes
voor de mangosalsa:
- 1 kleine mango
- halve komkommer
- halve limoen
- paar takjes koriander
Hoe maakt je deze taco’s met zalm en mangosalsa?
Verwarm de oven voor op 180°C.
Maak eerst de guacamole: Snijd de sjalot heel fijn. Haal het vruchtvlees uit de tomaat en snij deze in blokjes. Gebruik je cherry tomaatjes hak deze dan in kleine blokjes. Haal het vruchtvlees uit de avocado en prak deze in een kom kapot. Rasp de halve teen knoflook erboven. Meng de sjalot en tomaat er doorheen en breng op smaak met het sap van de limoen en een snuf zout. Proef en pas vervolgens aan naar smaak.
Maak dan de mangosalsa: Schil de mango en snij deze in kleine blokjes. Snij de komkommer in lengte in vieren, verwijder de zaadlijsten en snij de komkommer in kleine blokjes. Meng in een kommetje de mango en kommer samen met wat fijngesneden koriander. Breng op smaak met het sap van de limoen en een snuf zout. Proef en pas vervolgens aan naar smaak.
Verwarm de zalm 10 minuten in de oven en de taco’s volgens gebruiksaanwijzing (die van ons 6 minuten). Haal de zalm uit de oven en prak deze in een kom zodat het makkelijk in de taco’s past.
Pak een taco, vul met een laag guacamole gevolgd door de zalm en als laatste de mangosalsa. Snij de jalapeño peper in ringetjes en leg deze op de taco’s.
Serveer met de zure room!
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 6 taco's
- 250 gram gerookte zalm (niet de plakjes maar de moot: deze)
- 125 gram zure room
- 1 jalapeño peper
- voor de guacamole:
- 2 avocado’s
- 1 kleine sjalot
- 1/2 teen knoflook
- 1 limoen
- 1 rijpe tomaat, of 8 kleine cherry tomaatjes
- voor de mangosalsa:
- 1 kleine mango
- halve komkommer
- halve limoen
- paar takjes koriander
INSTRUCTIES
Verwarm de oven voor op 180°C.
Maak eerst de guacamole: Snijd de sjalot heel fijn. Haal het vruchtvlees uit de tomaat en snij deze in blokjes. Gebruik je cherry tomaatjes hak deze dan in kleine blokjes. Haal het vruchtvlees uit de avocado en prak deze in een kom kapot. Rasp de halve teen knoflook erboven. Meng de sjalot en tomaat er doorheen en breng op smaak met het sap van de limoen en een snuf zout. Proef en pas vervolgens aan naar smaak.
Maak dan de mangosalsa: Schil de mango en snij deze in kleine blokjes. Snij de komkommer in lengte in vieren, verwijder de zaadlijsten en snij de komkommer in kleine blokjes. Meng in een kommetje de mango en kommer samen met wat fijngesneden koriander. Breng op smaak met het sap van de limoen en een snuf zout. Proef en pas vervolgens aan naar smaak.
Verwarm de zalm 10 minuten in de oven en de taco's volgens gebruiksaanwijzing (die van ons 6 minuten). Haal de zalm uit de oven en prak deze in een kom zodat het makkelijk in de taco's past.
Pak een taco, vul met een laag guacamole gevolgd door de zalm en als laatste de mangosalsa. Snij de jalapeño peper in ringetjes en leg deze op de taco's.
Serveer met de zure room!