T-bone van de Big Green Egg Bbq bbq recept grillen paprikasalsa

T-bone van de Big Green Egg met geroosterde paprikasalsa

door Mr. in the Kitchen

Deze T-Bone is een van de duurste stukjes vlees en dat komt omdat het een entrecote en een ossenhaas bevat. Dit mooie stuk vlees komt uit de lende van de koe. T-bone van chianini rund staat bekend als de bistecca Fiorentina. Ik heb deze een keer in Toscane gegeten, en die was fantastisch! Deze T-bone van de Big Green Egg is er eentje van de Sligro maar daarom smaakt hij nog niet minder! Lekker met paprikasalsa.

Wat heb je nodig voor deze T-bone?

Voor de T-bone:

  • 1 T-bone van ongeveer 3-4 cm dikte
  • peper en zout

 

Voor de paprika salsa:

  • 2 rode paprika’s
  • 1 tomaat
  • 1 lente ui
  • klein bosje koriander
  • 1 rode peper
  • sap van een halve limoen
  • zout

Bijpassend biertje? zoek dan even hier.

Hoe maak je deze T-bone van de Big Green Egg?

Paprikasalsa

Bereid de BBQ voor op directe warmte, en laat de temperatuur oplopen tot 230ºC. Wil je weten hoe ik dat doe? Bekijk dan deze special. Haal de T-bone uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen. Als de BBQ op temperatuur is kun je eerst de paprika’s grillen. Grill de paprika’s boven het vuur totdat ze zwart zijn. Als ze rondom zwart zijn kun je ze in een boterhamzakje stoppen, of gewoon in een pan met een deksel. Laat de paprika’s op deze manier 10 minuten afkoelen. Door het op deze manier te doen krijg je het velletje er nog makkelijker af.

Na 10 minuten kun je het velletje onder de kraan verwijderen samen met de zaadlijsten. Snijd de paprika’s samen met de tomaat in blokjes. Het lente uitje kun je in ringetjes snijden. Ook de koriander kun je fijn snijden. Verwijder bij de rode peper eventueel de zaadjes en snijd deze ook ragfijn in reepjes. Meng alle ingrediënten met elkaar en proef. Breng de paprika salsa hoog op smaak en zet weg in de koelkast.

T-bone

Je kunt nu de T-bone gaan grillen. Hoe lang deze nodig heeft is afhankelijk van de dikte en hoe je deze wenst. Bij 3-4 cm dikte kun je gerust uitgaan van 4 minuten per kant voor medium. Ik heb hiervoor mijn gietijzeren rooster gebruikt omdat dit zijn warmte beter vasthoudt.

Leg de T-bone op het gietijzeren rooster en sluit de deksel van de Big Green Egg. Draai na 2 minuten het stuk vlees. Door dit te doen ontstaat een mooie grillruit. Na 2 minuten kun je de T-bone omdraaien en de deksel weer sluiten. Ook nu herhaal je weer het kwartslag draaien na 2 minuten. Haal de T-bone van de Big Green Egg en laat deze 5-10 minuten rusten.

Snijd de T-bone in mooie tranches en serveer met de paprikasalsa.

Eet smakelijk!

 

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer