’t Achterommetje in Den Haag

door Mr. in the Kitchen
achterommetje lunch lunchroom den haag review

Er zijn een heleboel leuke eettentjes in Den Haag. Soms makkelijk te vinden en soms wat moeilijker. ’t Achterommetje valt in de laatste categorie. De eerste keer was het even zoeken maar sindsdien een vaak gelopen route. Zelden heeft het achterommetje mij teleurgesteld. En dus bij deze een review waard. Kijk op de site van deze leuke lunchroom!

Het is even lastig uitleggen maar tegenwoordig heeft volgens mij iedereen wel een smartphone die jullie de weg kan wijzen. ’t Achterommetje zit verstopt in een zijstraat van de Passage. Daar waar je geen lunchroom verwacht, juist daar zit ’t Achterommetje. In een blinde straat. En toch is dit een lunchroom waar je vaak een volle zaak kan verwachten. Dit geeft maar weer aan dat, als je echt kwaliteit levert, mensen je weten te vinden. En dit doen ze al jaren.

Wat kun je bij ’t achterommetje allemaal kiezen?

In de afgelopen jaren heb ik veel van de kaart al gekozen. Het is een uitgebalanceerde kaart waarbij iedereen wel aan zijn bod komt. Salades, broodjes, soep, diverse baksels en tosti’s. Een echte topper is het broodje van de eeuw. Dun gesneden biefstuk met een truffel mayonaise en rucola op een dik gesneden boerenboterham. De vegetarische burger van pompoen heb ik al meerdere keren gegeten. Gewoon omdat je het vlees totaal niet mist en het een ontzettend lekkere burger is. Ik moet deze nog steeds een keer zelf proberen te maken.

Speciale aandacht verdienen de zelf te bouwen tosti’s. Ik vind dit echt de lekkerste tosti’s die ik op heb. De dikte van de boterham is precies goed. Volgens mij ingesmeerd met een laagje roomboter en vervolgens belegd naar keuze. Er zijn genoeg opties om iedereen te voorzien van zijn favoriete tosti.

Buiten de broodjes en salades, die ook erg goed te noemen zijn, hebben ze hier ook diverse verse sapjes. Deze blends zijn zeker de moeite waard. Ze staan op het bord en wisselen iedere keer. Fijn om te weten voor de mensen die glutenvrij eten, hier kunnen ze je een glutenvrij broodje aanbieden.

Deze keer hadden wij een broodje van de eeuw, welke nog nooit is tegengevallen, en een runderburger met een plak truffelkaas. Persoonlijk vind ik het harde desem broodje een tegenvaller voor een burger. Ik heb het liefst een zacht broodje dit is een stuk makkelijker eten. Maar goed ’t Achterommetje is dan ook geen burgerrestaurant. Al met al zeker een bezoek waard als je een keer in Den Haag bent.

Op zoek naar nog meer leuke lunchrooms? kijk dan even bij onze andere hotspots!

 

Deze recepten zijn ook lekker!