Mijn vader kwam met dit recept op de proppen. Hij volgt de Duitse masterchefs en daar waren ze helemaal lyrisch over deze surft en turf combinatie. Persoonlijk heb ik niet heel veel met vlees/vis combinaties maar deze mag er zeker zijn! Ik denk dat het ook komt doordat de garnalen hier de hoofdrol spelen en niet een stukje vis. Gebruik altijd de grootste garnalen die je kunt vinden en zeker niet degene van de supermarkt, dat is vaak een hoop ellende. Ik hou ook echt van het gebruik van verse kruiden en die spelen hier een belangrijke rol. Het brengt de verschillende smaken wat meer bij elkaar. Deze surf en turf op de Big Green Egg is onderdeel van een groter gerechtje met gesmoorde paprika en tijmschuim.
Wat heb je nodig?
- 8 grote garnalen
- 4 entrecotes
- 1 teentje knoflook
- 1 citroen
- 2 takjes peterselie
- 2 takjes rozemarijn
- kwart theelepel chilipoeder
- 100 ml olijfolie
- zout en peper
Hoe maak je deze Surf en Turf van de Big Green Egg?
Snij de knoflook, peterselie en rozemarijn fijn. Rasp de schil van de citroen. Meng de citroen, peterselie, rozemarijn, citroenrasp en chilipoeder met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en zet weg tot gebruik.
Maak vervolgens de garnalen schoon door de schil en darm te verwijderen. Leg deze in de marinade en zet weg in de koelkast. Haal de entrecotes uit de koelkast zodat deze een half uurtje op temperatuur kunnen komen.
Bereid de Big Green Egg voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 220°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special. Plaats het gietijzeren rooster.
Als de BBQ op temperatuur is kun je de entrecotes grillen. Afhankelijk van de dikte denk ik dat je ongeveer 6 tot 8 minuten nodig hebt. Smeer tijdens het grillen de entrecote in met wat van de marinade. Laat de entrecotes even 10 minuutjes rusten en bak in de tussentijd de garnalen in ongeveer 2 minuten op de BBQ.
Prik als laatste de garnalen op de entrecotes en serveer direct.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 8 grote garnalen
- 4 entrecotes
- 1 teentje knoflook
- 1 citroen
- 2 takjes peterselie
- 2 takjes rozemarijn
- kwart theelepel chilipoeder
- 100 ml olijfolie
- zout en peper
INSTRUCTIES
Snij de knoflook, peterselie en rozemarijn fijn. Rasp de schil van de citroen. Meng de citroen, peterselie, rozemarijn, citroenrasp en chilipoeder met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en zet weg tot gebruik.
Maak vervolgens de garnalen schoon door de schil en darm te verwijderen. Leg deze in de marinade en zet weg in de koelkast. Haal de entrecotes uit de koelkast zodat deze een half uurtje op temperatuur kunnen komen.
Bereid de Big Green Egg voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 220°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special. Plaats het gietijzeren rooster.
Als de BBQ op temperatuur is kun je de entrecotes grillen. Afhankelijk van de dikte denk ik dat je ongeveer 6 tot 8 minuten nodig hebt. Smeer tijdens het grillen de entrecote in met wat van de marinade. Laat de entrecotes even 10 minuutjes rusten en bak in de tussentijd de garnalen in ongeveer 2 minuten op de BBQ.
Prik als laatste de garnalen op de entrecotes en serveer direct.