Sukade van de Big Green Egg met koffierub

door Mr. in the Kitchen
sukade van de Big Green Egg recept BBQ

Sukade is een nog relatief onbekend stukje vlees. Iedereen kent inmiddels wel de bavette of picanha maar sukade blijft toch een beetje achter. Als je een goed stuk sukade hebt doet het zeker niet onder voor deze stukjes vlees. En net als de bavetten en picanha is het ook nog eens een goedkoper stukje vlees. Ik haalde mijn sukade bij de Sligro en koos voor een Amerikaanse Grainfed sukade. Dit is een mooi met vet dooraderd stukje vlees. Natuurlijk heeft deze sukade niet veel meer nodig als een beetje zout en peper, maar voor wie wel eens een andere smaak bij zijn stukje vlees wil kan ik deze koffierub van harte aanbevelen! Het geeft deze sukade van de Big Green Egg net wat meer pit. Mocht je nog andere variaties proberen kun je bijvoorbeeld deze in bier gemarineerde sukade proberen of met een lekkere pittige salsa.

Wat heb je nodig?

Hoe maak je deze sukade van de Big Green Egg?

Steek de Big Green Egg aan en bereid deze voor op directe warmte en plaats het gietijzeren rooster. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan bij deze special. Laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Je wilt deze sukade niet op te hoog vuur grillen want dan verbrand de koffie en wordt hij bitter. Haal de sukade uit de koelkast dep deze droog en laat tegelijkertijd op temperatuur komen.

Als de bbq op temperatuur bestrooi je de sukade royaal met de koffierub. Leg de sukade op de Big Green Egg en sluit de deksel. Grill de sukade 2 minuten en draai vervolgens een kwartslag. Draai na 2 minuten vervolgens de sukade om op de andere kant en gril weer voor 2 minuten. Herhaal het draaien met een kwartslag en gril weer voor 2 minuten.

Haal de sukade van de Big Green Egg en laat onafgedekt voor 10 minuten rusten. Doordat er geen aluminiumfolie overheen gaat blijft de buitenkant nog een beetje krokant. Snij de sukade op de draad in mooie plakken en serveer direct.

Eet smakelijk!

 

Deze recepten zijn ook lekker!