Iedereen moet dit gewoon proberen! Sukade Hot and Fast! Ongelofelijk lekker echt een aanrader. Normaal associeer je sukade alleen met stoofpotjes, maar je kunt dit ook fantastisch grillen. Ik heb dat al een keer eerder gedaan met een in bier gemarineerde sukade, maar deze keer heb ik de sukade steak op de Big Green Egg gegrild en geserveerd met een pittige salsa.
Ik heb gekozen voor een US beef sukade, dit is een heel mooi stukje vlees dat mooi dooraderd is. Vraag je slager of hij dit ook kan leveren en ga anders naar een Sligro bijvoorbeeld.
Wat heb je nodig voor deze sukade steak op de Big Green Egg?
- 1 flinke sukade
- zout en peper
voor de salsa
- halve groene paprika
- halve rode peper
- 2 tomaten
- halve rode ui
- halve limoen
- 5 gram koriander
- kwart teen knoflook
- scheutje olijfolie
- peper en zout
Voor een bijpassend biertje kijk hier.
Hoe maak je deze sukade steak?
Steek de bbq aan en bereid deze voor op directe warmte. Wil je weten hoe ik dat doe kijk dan hier. Laat de temperatuur oplopen tot 230°C. Haal de sukade uit de koelkast dep deze droog en laat tegelijkertijd op temperatuur komen.
Terwijl de Big Green Egg op temperatuur komt kun je mooi de salsa maken. Snijd de groene paprika en rode ui in hele kleine blokjes. Snijd vervolgens de rode peper ragfijn. De tomaten snijd je in vieren, vervolgens verwijder je de zaadlijsten en snijd je het vruchtvlees in blokjes. Snijd de koriander fijn. Meng alle ingrediënten in een kom. Voeg het sap van de limoen en de geraspte (of klein gesneden) knoflook samen met een scheut olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg in de koelkast tot gebruik.
Als de bbq op temperatuur bestrooi je de sukade royaal met zout. Leg de sukade op de Big Green Egg en sluit de deksel. Grill de sukade 2 minuten en draai vervolgens een kwartslag. Draai na 2 minuten vervolgens de sukade om op de andere kant en gril weer voor 2 minuten. Herhaal het draaien met een kwartslag en gril weer voor 2 minuten.
Haal de sukade van de Big Green Egg en laat voor 10 minuten rusten. Bestrooi met peper en snijd de sukade op de draad in mooie plakken en serveer met de salsa.
Wij aten deze sukade met gegrilde courgette en aardappeltjes uit de oven.