Toen wij de laatste keer bij de Hanos waren zagen we een mooie striploin liggen. Striploin is een entrecote van de dunne lende en is een mals stuk rundvlees met een beetje een vetrandje. Wij hadden een lang smal stuk van ongeveer een kilo, deze is ideaal om kort direct te grillen. Wij dachten dat een chimichurri goed bij dit mooie stuk vlees past. Deze striploin op de BBQ met chimichurri werd een succes! Leuk om weer eens een ander stuk te proberen.
Wat heb je nodig?
- 1 mooie striploin (die van ons was ongeveer 1 kilo)
- 1 keer chimichurri (wij kozen voor een met munt)
- Zout en peper
Hoe maak je deze striploin op de BBQ?
Bereid de Big Green Egg of een andere BBQ voor op directe warmte. Wil je weten hoe ik dit doe voor de Big Green Egg? Kijk dan hier. Laat de temperatuur oplopen tot ongeveer 230-250°C. Meestal gebruik ik voor het grillen van vlees het gietijzeren rooster. Mocht je dit hebben zou ik dit zeker gebruiken. Belangrijk is om het rooster, ten tijde van het opwarmen van de BBQ, deze ook geplaatst te hebben. Deze warmt dan goed op, waardoor het vlees mooi dichtschroeit. Haal intussen de striploin uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
Maak terwijl je wacht de chimichurri.
Als de BBQ warm is kan bestrooi je de striploin met flink wat zout en leg je deze op de Big Green Egg en sluit de deksel. Draai na 2 minuten de entrecote een kwartslag. Draai na 2 minuten het vlees op de andere kant en sluit de deksel weer. Na 2 minuten weer een kwartslag draaien. Na 2 minuten is de striploin klaar en leg je deze weg om te rusten voor ongeveer 10 minuten. Je hebt nu 8 minuten gegrild, dit heeft bij mij goed uitgepakt, maar is natuurlijk afhankelijk van de dikte van het stuk en waar jij van houdt.Ik heb mijn steaks het liefst medium rare tot medium.
Laat het vlees even rusten en bestrooi met wat peper. Snij de striploin op de draad in mooie plakken en serveer met de chimichurri.
INGREDIËNTEN
- 1 mooie striploin (die van ons was ongeveer 1 kilo)
- 1 keer chimichurri (wij kozen voor een met munt)
- Zout en peper
INSTRUCTIES
Bereid de Big Green Egg of een andere BBQ voor op directe warmte. Wil je weten hoe ik dit doe voor de Big Green Egg? Kijk dan hier. Laat de temperatuur oplopen tot ongeveer 230-250°C. Meestal gebruik ik voor het grillen van vlees het gietijzeren rooster. Mocht je dit hebben zou ik dit zeker gebruiken. Belangrijk is om het rooster, ten tijde van het opwarmen van de BBQ, deze ook geplaatst te hebben. Deze warmt dan goed op, waardoor het vlees mooi dichtschroeit. Haal intussen de striploin uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
Maak terwijl je wacht de chimichurri.
Als de BBQ warm is kan bestrooi je de striploin met flink wat zout en leg je deze op de Big Green Egg en sluit de deksel. Draai na 2 minuten de entrecote een kwartslag. Draai na 2 minuten het vlees op de andere kant en sluit de deksel weer. Na 2 minuten weer een kwartslag draaien. Na 2 minuten is de striploin klaar en leg je deze weg om te rusten voor ongeveer 10 minuten. Je hebt nu 8 minuten gegrild, dit heeft bij mij goed uitgepakt, maar is natuurlijk afhankelijk van de dikte van het stuk en waar jij van houdt.Ik heb mijn steaks het liefst medium rare tot medium.
Laat het vlees even rusten en bestrooi met wat peper. Snij de striploin op de draad in mooie plakken en serveer met de chimichurri.