Spinazie ricotta-taart

door Mr. in the Kitchen

Door iedereen wel gewaardeerd. Spinazie ricotta-taart is een makkelijk te maken vegetarisch gerecht. Je kunt hem zoals ik vandaag heb gedaan aanvullen met wat krokant gebakken spekjes voor wat meer pit. Dit gerecht kost maar een kwartiertje in de keuken en daarna doet de oven de rest. Je kunt kiezen voor diepvries spinazie of voor verse spinazie. Scheelt weinig in de bereidingstijd danwel moeilijkheid. Ik heb vaak wel diepvries spinazie in de vriezer liggen, dus heb ik dit keer deze versie gebruikt.

Een erg gemakkelijk gerecht deze spinazie ricotta-taart welke niet veel kookkunsten vereist.

Wat heb je nodig voor de spinazie ricotta-taart van 2-3 personen?

– 1 pakje bladerdeeg
– 350 gr diepvries spinazie (kan ook verse)
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 125 gr spekreepjes
– +/- 60 gr geraspte parmezaanse kaas
– 1 bakje ricotta 250 gr
– 3 eieren
– aantal cherry tomaatjes
– Zwarte peper en grof zeezout
– springvorm van 24 cm

Hoe maak je dit?

Verwarm de oven voor op 200ºC. Haal de bladerdeeg uit de vriezer en leg deze op een werkblad om te ontdooien.  Snipper de ui fijn en doe hetzelfde met de knoflook.
Zet een koekenpan op het vuur met een scheutje olie en fruit hierin de ui en de knoflook. Als deze na een minuut of twee gefruit zijn doe je de diepvriesspinazie hierbij. Zet het vuur wat lager en laat de spinazie rustig ontdooien. Gebruik je liever verse spinazie laat je het vuur gewoon middelhoog staan en laat je de spinazie al omscheppend slinken.
Zet een klein koekenpannetje op het vuur zonder olie en bak de spekreepjes krokant.
Klop intussen in een grote kom de ricotta samen met de helft van de parmezaanse kaas en de eieren samen.

Bekleed de springvorm met het bladerdeeg en snij zo nodig overtollig deeg weg. Prik een behoorlijk aantal gaatjes in de bodem met een vork. Bestrooi eventueel met wat paneermeel.

Als de spinazie ontdooit is kan dit bij het ricotta mengsel. Haal het overbodige vet uit het pannetje met spekreepjes en voeg ook deze bij het ricotta mengsel. Breng op smaak met zout en en versgemalen peper.

Vul de springvorm met het spinazie ricotta-mengsel. Bestrooi met de andere helft parmezaanse kaas. Vul de taart op met wat gehalveerde cherrytomaatjes.

35 minuten in de oven en klaar!

 

 

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 35 minuten
Moeilijkheidsgraad 1-3: 1

Deze recepten zijn ook lekker!