Met sperziebonen kun je oneindig variëren. Zo smaken ze heerlijk met een beetje nootmuskaat en boter, of met citroen en knoflook. Die recepten plaatsen we binnenkort ook. Om die reden is het dan ook een van mijn favoriete groenten. Sperziebonen zijn bovendien een bron van vezels. Dit recept is een geeft de sperziebonen een Oosters tintje en het fijne aan dit recept is dat het in een handomdraai klaar is! Sperziebonen in kokosmelk als bijgerecht combineer je heerlijk met rijst en kip. Het enige waar wij nog een beetje naar op zoek zijn is een goede kokosmelk. We proberen iedere keer een nieuwe om te proberen. Misschien hebben jullie al de beste gevonden?
Wist je dat kerrie een mengsel is van een heleboel specerijen? Het bevat onder meer gember, kardemom, koriander, kurkuma, komijn, kaneel fenegriek en nootmuskaat. Dat wisten wij in ieder geval niet!
Dit heb je nodig voor 2 personen:
- 400 gram sperziebonen
- 400 ml kokosmelk
- snufje zout
- 2 theelepels kerriepoeder
- 2 eetlepels gehakte verse koriander
Zo maak je de sperziebonen in kokosmelk klaar:
Verwijder de uiteinden van de sperziebonen met een aardappelschilmesje. Als er lange sperziebonen tussen zitten kun je deze in tweeën doen. Giet de kokosmelk in een (steel-)pannetje en voeg de twee theelepels kerrie en een snufje zout toe. Roer dit goed doorelkaar en voeg vervolgens de sperziebonen toe. Kook de sperziebonen in ongeveer 8 minuten gaar. Schenk het geheel over in een diepe schaal en garneer met de verse koriander.
Wij aten de sperziebonen in kokosmelk met basmatirijst en gebakken zalm. Een lekker recept voor de zalm vind je hier op ons blog.
Eet smakelijk!