Dit spareribs dry rub recept kwam ik tegen op een Amerikaanse site en staat ook wel bekend als Meathead’s Memphis Dust Dry Rub. En ik moet je zeggen dit is ook wel een hele goede rub! Je kunt op hun site een hele lange post vinden hoe je het beste spareribs kunt klaar maken. In die post worden alle tips en tools gegeven hoe je tot de beste ribs komt. Let op dat er in dit recept geen zout staat toegevoegd. Het zout breng je eerst op de spareribs aan en daarna de rub!! Ik ben dit zelf ook al twee keer vergeten omdat het eigenlijk in alle rubs al zit. Zij stellen dat het geen zin heeft om het te mengen. Het is juist belangrijk om eerst 12 uur van tevoren te zouten (droog pekelen) en daarna pas op het laatst de rub aan te brengen. Let er ook op dat er veel suiker in het recept gaat. Deze zorgt voor een korst ook wel bark genoemd en zorgt ook voor een goede combinatie van de smaken.
Wat heb je nodig voor dit spareribs dry rub recept?
- 70 gram bruine basterd suiker
- 70 gram witte suiker
- 25 gram paprikapoeder
- 1 eetlepel zwarte peper
- 1 eetlepel gember poeder
- 2 eetlepels knoflook poeder
- 1 eetlepel uienpoeder
- 1 eetlepel gedroogde rozemarijn (fijngemalen)
Hoe maak je dit?
Meng alle ingrediënten goed door elkaar in een kom. Bewaar op een droge plaats.
Let op: doe eerst zout op de spareribs en daarna de Meathead’s Memphis Dust.
Deze rub is zeker genoeg voor een 4 spareribs. Ik heb de maten omgezet naar Nederlandse verhoudingen en de helft van de aantallen genomen. Omdat je anders met een behoorlijke hoeveelheid te maken hebt. Je kunt natuurlijk ook alles verdubbelen en dan heb je een voorraad.
Lekker voor op dit spareribs recept!