Ik deel graag met jullie mijn recept voor een snelle curry die echt in een handomdraai op tafel staat. Dankzij de Mae Ploy groene currypasta staat je curry super snel op tafel. Wil je jouw currypasta zelf maken? Kijk dan eens bij dit recept. Ik maakte dit recept vroeger vaak als ik visite kreeg, omdat het gemakkelijk van tevoren te maken is en aan te passen aan de wensen van je gasten. Je maakt het zo pittig als je gasten willen en kunt afwisselen met kip, garnalen of alleen met groenten en nootjes zoals onderstaand recept.
De currypasta bevat garnalenpasta en dus niet geschikt voor vegetariërs.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 250 ml kokosmelk
- 200 gram Basmati rijst
- 2 limoenblaadjes (te koop bij de toko)
- 4 kruidnagels (maakt de rijst aromatisch)
- 1/2 theelepel kurkumapoeder (geeft de rijst een gele kleur)
- 1,5 eetlepel groene curry
- 2 eetlepels olie voor bakken naar keuze
- 100 gram sperziebonen
- 1 grote zoete aardappel
- 1 kleine courgette (of driekwart van een grote)
- 1/2 aubergine
- 50 gram gebrande ongezouten cashewnoten
- zout naar smaak toevoegen
- eventueel verse koriander
Verder nodig: twee pannen en een pollepel om mee te roeren.
Zo maak je deze snelle curry:
- Snij de zoete aardappel, aubergine en courgette in grote blokjes (zie foto). Snij de uiteinden van de sperziebonen eraf en halveer de boontjes.
- Kook de rijst gaar in een ruime pan water met een snufje zout, 4 kruidnagels en een 1/2 theelepel kurkuma. De rijst is in … minuten koken gaar. Verwijder de kruidnagels voordat je de rijst opdient.
- Verhit twee eetlepels olie op laag vuur in een ruime pan en voeg de curry toe, scheur de limoenblaadjes door midden en bak dit geheel een minuutje aan.
- Voeg de kokosmelk toe en een snufje zout en roer het geheel goed door elkaar.
- Voeg eerst de sperziebonen en de zoete aardappel toe. Kook deze groenten drie minuutjes in de kokosmelk en voeg vervolgens de aubergine toe. Na twee minuutjes voeg je ook de courgette toe. Na nog eens twee minuten moeten alle groenten beetgaar zijn en zet je het vuur uit. Maak je dit recept met kip of garnalen dan voeg je die als eerste toe en kook je dit enkele minuten in de kokosmelk voordat je de groenten toevoegt.
- Serveer de rijst met de groentencurry op een bord en bestrooi met wat cashewnoten.
- Voeg eventueel vers gehakte koriander toe.
INGREDIËNTEN
- 250 ml kokosmelk
- 200 gram Basmati rijst
- 2 limoenblaadjes (te koop bij de toko)
- 4 kruidnagels (maakt de rijst aromatisch)
- 1/2 theelepel kurkumapoeder (geeft de rijst een gele kleur)
- 1,5 eetlepel groene curry
- 2 eetlepels olie voor bakken naar keuze
- 100 gram sperziebonen
- 1 grote zoete aardappel
- 1 kleine courgette (of driekwart van een grote)
- 1/2 aubergine
- 50 gram gebrande ongezouten cashewnoten
- zout naar smaak toevoegen
- eventueel verse koriander
INSTRUCTIES
- Snij de zoete aardappel, aubergine en courgette in grote blokjes (zie foto). Snij de uiteinden van de sperziebonen eraf en halveer de boontjes.
- Kook de rijst gaar in een ruime pan water met een snufje zout, 4 kruidnagels en een 1/2 theelepel kurkuma. De rijst is in … minuten koken gaar. Verwijder de kruidnagels voordat je de rijst opdient.
- Verhit twee eetlepels olie op laag vuur in een ruime pan en voeg de curry toe, scheur de limoenblaadjes door midden en bak dit geheel een minuutje aan.
- Voeg de kokosmelk toe en een snufje zout en roer het geheel goed door elkaar.
- Voeg eerst de sperziebonen en de zoete aardappel toe. Kook deze groenten drie minuutjes in de kokosmelk en voeg vervolgens de aubergine toe. Na twee minuutjes voeg je ook de courgette toe. Na nog eens twee minuten moeten alle groenten beetgaar zijn en zet je het vuur uit. Maak je dit recept met kip of garnalen dan voeg je die als eerste toe en kook je dit enkele minuten in de kokosmelk voordat je de groenten toevoegt.
- Serveer de rijst met de groentencurry op een bord en bestrooi met wat cashewnoten.
- Voeg eventueel vers gehakte koriander toe.