Deze Smokey Red Rub komt van het beroemde Dinosaur-Bar-B-Que restaurant in New York. Ik ben normaal niet zo van de poeders zoals ui-poeder en knoflookpoeder. Ik denk dan altijd waarom niet gewoon verse ingrediënten gebruiken. Net als bij mijn BBQ-saus gooi ik liever gewoon de echte ingrediënten er in. Dus met enige tegenzin maakte ik deze rub. Maar de nieuwsgierigheid overwon en dat is maar goed ook! Ik ben erg blij met deze variant want hij is lekker pittig en geeft een goede “BBQ-smaak” aan de kip. BBQ smaak staat tussen aanhalingstekens omdat ik deze smaken associeer met het echte BBQ eten vanuit Amerika. En daar is op zijn tijd helemaal niks mis mee! Zeker niet als je deze Pulled chicken er van gaat maken!
Wat heb je nodig?
- 2 eetlepels gerookte paprikapoeder
- 2 eetlepels zeezout
- 2 eetlepels ruwe rietsuiker
- 1 eetlepel chili poeder
- 2 theelepels zwarte peper
- 1 ½ theelepel knoflookpoeder
- 1 ½ theelepel uipoeder
- ½ theelepelgemalen komijnzaad
- ½ theelepel selderijzout (gewoon te koop bij AH)
- klein beetje cayennepeper
Hoe maak je deze Smokey Red Rub?
Maal het zout en suiker in een vijzel een beetje fijn. Voeg alle andere ingrediënten toe en meng goed door elkaar.
En klaar!
INGREDIËNTEN
- 2 eetlepels gerookte paprikapoeder
- 2 eetlepels zeezout
- 2 eetlepels ruwe rietsuiker
- 1 eetlepel chili poeder
- 2 theelepels zwarte peper
- 1 ½ theelepel knoflookpoeder
- 1 ½ theelepel uipoeder
- ½ theelepelgemalen komijnzaad
- ½ theelepel selderijzout (gewoon te koop bij AH)
- klein beetje cayennepeper
INSTRUCTIES
Maal het zout en suiker in een vijzel een beetje fijn. Voeg alle andere ingrediënten toe en meng goed door elkaar.