ijsberg sla wraps zalm en avocado lunch recept skinny wraps mr and ms in the kitchen

Sla wraps met zalm en avocado

door Ms. in the Kitchen

Wraps zijn een feestje om te eten. En zeker deze sla wraps met zalm en avocado! Dit recept is een alternatief voor de wraps die gemaakt zijn van deeg. Handig als je glutenvrij wilt eten, of als het zo warm is en je graag een fris gerechtje wilt serveren. Wil je inspiratie voor andere gerechten met zalm en avocado? Een recept voor een zalmburger met avocado of zalmrolletjes met avocadocrème staan op onze site. Trouwens die zalmburgers kun je ook heel goed tussen deze sla wraps eten. Wij hebben ze op deze wijze een keer in een burgerrestaurant gegeten: skins burgers.

Ingrediënten voor 2 stuks

  • 1 krop ijsbergsla (je hebt alleen twee grote bladeren nodig)
  • 50 gram (baby)spinazie
  • ½ rode paprika
  • ½  gele paprika
  • 2 wortels
  • 2 lente uitjes
  • 1 avocado
  • 3 eetlepels mayonaise
  • sap van een ½ limoen
  •  rasp van een halve limoen
  • 150 gram gerookte zalm in plakjes
  • snufje zout en peper
  • optioneel: 2 sateprikkers

Zo maak je de sla wraps met zalm en avocado

Maak eerst de dressing door in een kommetje 3 eetlepels mayonaise te mixen met de geraspte schil van de limoen en het sap. Voeg een beetje zout toe aan de dressing. Snij vervolgens de paprika’s in dunne lange reepjes. Rasp de wortels met een dunschiller en snij de wortels ook in de lengte in reepjes. Snij de lente uitjes fijn en snij de avocado in plakjes.

Verwijder twee grote bladeren van de krop ijsbergslag en leg die op een bord. Leg op elk blad de helft van de spinaziebladeren en verdeel de zalm over de spinazie heen. Leg vervolgens de paprika, wortel en avocado over de zalm. Verdeel de limoen-mayonaise dressing over de groente en zalm en bestrooi met een beetje zout en peper. Rol de bladeren ijsbergsla op. Gebruik een sateprikker indien de wrap niet opgerold blijft.

Eet smakelijk!

 

 

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer