Omdat Jana geen vlees eet staat er hier vaak een vegetarisch recept op tafel. Deze keer hebben wij gekozen voor een simpel chili sin carne recept. Vroeger maakte ik heel vaak chili con carne want ik vind stoofgerechten namelijk heerlijk. Deze keer dus een vegetarische variant maar die is zeker niet minder lekker. Ik mis het vlees namelijk helemaal niet. Je kunt hier makkelijk een grotere hoeveelheid van maken en invriezen of bewaren voor de volgende dag. Maar wat is er simpel aan dit recept? Het kan allemaal in dezelfde pan en je hoeft nauwelijks te snijden! Wij houden van pittig eten en hebben een rawit peper er doorheen gedaan. Een rode Spaanse peper lijkt weinig pit te geven aan het gerecht maar mocht je dus niet van pittig houden kun je deze er doorheen doen.
Wat heb je nodig voor twee personen?
- olijfolie
- 1 ui
- 1-2 tenen knoflook
- optioneel: 1 rode peper/rawit peper
- 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen koriander
- 400 gram gepelde tomaten
- 400 gram zwarte bonen
- 310 gram rode kidneybonen
- 300 ml groente bouillon met 1 blokje gemaakt
- 1 eetlepel tomatenpuree (blikje 70 gram)
- 1 limoen
- verse koriander
- 150 ml Griekse yoghurt
- zout en peper
Een simpel chili sin carne recept:
Snij de ui, knoflook en peper fijn. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en fruit hierin de knoflook, ui en peper een beetje aan. Na enkele minuten kun je het paprikapoeder en gemalen koriander toevoegen. Fruit dit nog even mee.
Voeg de het blik gepelde tomaten, zwarte en kidneybonen, bouillon en de eetlepel tomatenpuree toe. Breng het geheel op smaak met wat zout. Breng het geheel aan de kook met de deksel van de pan. Laat de chili sin carne inkoken tot je een mooie dikte hebt. Dit duurt ongeveer 15-25 minuten. Proef of de chili op smaak is. Nu kan het zo zijn dat het geheel wat zuur is. Ik ben er geen fan maar het blik tomaten en de tomatenpuree kunnen net iets te veel zuur geven en dan voeg ik een klein beetje suiker toe. Zeker niet te veel want het moet niet zoet smaken maar om de meeste zurigheid weg te halen is het wel fijn.
Als de chili sin carne klaar is kun je wat verse koriander er overheen strooien. Serveer het gerecht met een partje limoen en wat yoghurt.
Wij aten hier een groene salade en wat rijst als bijgerechten bij. Voor de salade hebben we niet de mosterd dressing gebruikt (dit past niet echt goed bij de chili) maar een frisse dressing van wat olijfolie en witte wijnazijn.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- olijfolie
- 1 ui
- 1-2 tenen knoflook
- optioneel: 1 rode peper/rawit peper
- 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen koriander
- 400 gram gepelde tomaten
- 400 gram zwarte bonen
- 310 gram rode kidneybonen
- 300 ml groente bouillon met 1 blokje gemaakt
- 1 eetlepel tomatenpuree (blikje 70 gram)
- 1 limoen
- verse koriander
- 150 ml Griekse yoghurt
- zout en peper
INSTRUCTIES
Snij de ui, knoflook en peper fijn. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en fruit hierin de knoflook, ui en peper een beetje aan. Na enkele minuten kun je het paprikapoeder en gemalen koriander toevoegen. Fruit dit nog even mee.
Voeg de het blik gepelde tomaten, zwarte en kidneybonen, bouillon en de eetlepel tomatenpuree toe. Breng het geheel op smaak met wat zout. Breng het geheel aan de kook met de deksel van de pan. Laat de chili sin carne inkoken tot je een mooie dikte hebt. Dit duurt ongeveer 15-25 minuten. Proef of de chili op smaak is. Nu kan het zo zijn dat het geheel wat zuur is. Ik ben er geen fan maar het blik tomaten en de tomatenpuree kunnen net iets te veel zuur geven en dan voeg ik een klein beetje suiker toe. Zeker niet te veel want het moet niet zoet smaken maar om de meeste zurigheid weg te halen is het wel fijn.
Als de chili sin carne klaar is kun je wat verse koriander er overheen strooien. Serveer het gerecht met een partje limoen en wat yoghurt.
Wij aten hier een groene salade en wat rijst als bijgerechten bij. Voor de salade hebben we niet de mosterd dressing gebruikt (dit past niet echt goed bij de chili) maar een frisse dressing van wat olijfolie en witte wijnazijn.