short ribs van de Big Green Egg shogtribs BBQ recept roken low and slow mr and ms in the kitchen

Short ribs van de Big Green Egg

door Mr. in the Kitchen

Deze short ribs stonden al een tijdje op mijn verlanglijstje om te maken. Iets heeft mij steeds tegengehouden omdat het niet echt mijn smaak is. Dacht ik. Totdat ik eindelijk deze short ribs van de Big Green Egg maakte. Dit was echt bovenverwachting goed! Ontzettend mals vlees en enorm sappig. En dit ondanks de kerntemperatuur van 91°C! Dus mijn advies: gewoon snel maken! Want het is niet alleen ontzettend lekker, het is ook nog eens heel makkelijk om te doen. Het enige dat je nodig hebt is geduld.

Wat heb je nodig?

  • 1 mooie short ribs
  • peper en zout

extra nodig:

Hoe maak je deze short ribs van de Big Green Egg?

Bereid de Big Green Egg voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 110°. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special. Haal ondertussen ook gelijk de short ribs uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.

Ik heb het dikste vet van de short ribs weggesneden. Toch heb ik een beetje laten zitten. ik hou namelijk wel van wat vet en ik denk dat het de short ribs ook ten goede komt in de BBQ. Maar hierover zijn de meningen verdeeld.

Als de Big Green Egg op temperatuur is kun je de chunks rookhout in de vuurspot duwen. Plaats de conveggtor en een druipen. Leg de short ribs op het rooster en sluit de deksel.

En nu is het rustig en geduldig afwachten. Ik had rekening gehouden met acht uur tot de short ribs goed zouden zijn. Dit is een vrij veel voorkomende tijd. Bij mij duurde het echter 10 uur voordat ze goed waren. Dit kan enorm verschillen en is van meerdere factoren afhankelijk. Na vier uur waren de short ribs al op een temperatuur van 74°C. Daar bleven ze een uur op hangen om vervolgens langzaam naar de 90°C te gaan. De buitenkant van de short ribs zien er misschien zwart uit maar dit hoort! De suikers uit het vlees zijn namelijk gekarameliseerd.

Gaar tot de short ribs een kerntemperatuur hebben van 90-92°. Haal de short ribs van de Big Green Egg en laat een half uur rusten. Snij de short rib in mooie stukjes en geniet van dit sappige vlees.

Eet smakelijk!

short ribs op de Big Green Egg BBQ recept Mr and ms in the kitchen

short ribs van de Big Green Egg shogtribs BBQ recept roken low and slow mr and ms in the kitchen

Short ribs van de Big Green Egg

Print
Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredients

  • 1 mooie short ribs
  • peper en zout
  • extra nodig:
  • 2 chunks rookhout (ik gebruikte kersen maar hickory kan ook)
  • kerntemperatuurmeter

Instructions

Bereid de Big Green Egg voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 110°. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special. Haal ondertussen ook gelijk de short ribs uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.

Ik heb het dikste vet van de short ribs weggesneden. Toch heb ik een beetje laten zitten. ik hou namelijk wel van wat vet en ik denk dat het de short ribs ook ten goede komt in de BBQ. Maar hierover zijn de meningen verdeeld.

Als de Big Green Egg op temperatuur is kun je de chunks rookhout in de vuurspot duwen. Plaats de conveggtor en een druipen. Leg de short ribs op het rooster en sluit de deksel.

En nu is het rustig en geduldig afwachten. Ik had rekening gehouden met acht uur tot de short ribs goed zouden zijn. Dit is een vrij veel voorkomende tijd. Bij mij duurde het echter 10 uur voordat ze goed waren. Dit kan enorm verschillen en is van meerdere factoren afhankelijk. Na vier uur waren de short ribs al op een temperatuur van 74°C. Daar bleven ze een uur op hangen om vervolgens langzaam naar de 90°C te gaan. De buitenkant van de short ribs zien er misschien zwart uit maar dit hoort! De suikers uit het vlees zijn namelijk gekarameliseerd.

Gaar tot de short ribs een kerntemperatuur hebben van 90-92°. Haal de short ribs van de Big Green Egg en laat een half uur rusten. Snij de short rib in mooie stukjes en geniet van dit sappige vlees.

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer