Een van de favoriete gerechten hier! De kids zijn er gek op. Zij hebben altijd gezegd dat paprika’s niet lekker waren totdat ik dit gerecht maakte. In het begin sneed ik de paprika’s echt flinterdun maar inmiddels zijn ze gewend geraakt aan het feit dat ze paprika eten. Wij eten de shakshuka altijd als avondeten en nemen daar een stuk brood bij en fêta. Heel af en toe maak ik ook wat chipolata worstjes voor mij en de kinderen er bij, maar dat is eigenlijk niet nodig. Het is een hele rijke maaltijd en altijd een feest om op tafel te hebben!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- olijfolie
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel gemalen komijnzaad
- 4 paprika’s
- bosje peterselie
- bosje koriander
- 1 blik gepelde tomaten
- 4 eieren
- peper en zout
optioneel:
- brood
- fêta
- chipolata worstjes
Hoe maak je deze shakshuka?
Zet een koekenpan op het vuur met wat olie en samen met de gemalen komijnzaad. Snij vervolgens een ui in halve ringen en de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook in de koekenpan.
Snij de paprika in repen en voeg toe. Snij de peterselie en koriander fijn en bak samen met paprika’s mee (hou een handje kruiden over voor het serveren). Doe dit voor ongeveer 10 minuten. Voeg daarna het blik gepelde tomaten toe en breng op smaak met zout en peper. Laat dit 20 minuten pruttelen.
Maak een kuiltje in de saus en breek daar een ei in. Doe dit ook met de andere eieren. Laat nog ongeveer 12 minuten pruttelen tot de eieren gestold zijn. Mocht dit te lang duren kun je altijd een deksel op de pan zetten.
Haal de pan van het vuur. Bestrooi de eieren met wat zout en verdeel de overgebleven kruiden over de rest van de pan.
Serveer direct!
Eet smakelijk
Ben je op zoek naar nog meer vegetarische recepten? Kijk dan hier.
INGREDIËNTEN
- olijfolie
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel gemalen komijnzaad
- 4 paprika's
- bosje peterselie
- bosje koriander
- 1 blik gepelde tomaten
- 4 eieren
- peper en zout
- optioneel:
- brood
- fêta
- chipolata worstjes
INSTRUCTIES
Zet een koekenpan op het vuur met wat olie en samen met de gemalen komijnzaad. Snij vervolgens een ui in halve ringen en de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook in de koekenpan.
Snij de paprika in repen en voeg toe. Snij de peterselie en koriander fijn en bak samen met paprika's mee (hou een handje kruiden over voor het serveren). Doe dit voor ongeveer 10 minuten. Voeg daarna het blik gepelde tomaten toe en breng op smaak met zout en peper. Laat dit 20 minuten pruttelen.
Maak een kuiltje in de saus en breek daar een ei in. Doe dit ook met de andere eieren. Laat nog ongeveer 12 minuten pruttelen tot de eieren gestold zijn. Mocht dit te lang duren kun je altijd een deksel op de pan zetten.
Haal de pan van het vuur. Bestrooi de eieren met wat zout en verdeel de overgebleven kruiden over de rest van de pan.
Serveer direct!