Saté van kippendijen met citroen, rozemarijn en knoflook

door Mr. in the Kitchen
Saté van kippendijen met citroen, knoflook en rozemarijn recept kip kippendijen kipdij sate big green erg

Voor de buurt BBQ die we hier hebben georganiseerd stond deze saté van kippendijen op het menu. Omdat ik niet alles kon maken heeft de buurman de kippendijen gemarineerd en op het stokje gezet. Dat resulteerde in iets dat ik niet eerder heb gedaan namelijk partjes citroen op het stokje er bij. Normaal gesproken doe ik vaak citroenrasp maar dit is een gave toevoeging. Zeker omdat de citroen zacht van smaak en textuur wordt zodat je deze ook gewoon op kunt eten. Ik zeg een blijvertje!

Wat heb je nodig voor deze saté van kippendijen met citroen, rozemarijn en knoflook?

  • 1 kilo kippendijen
  • 1 citroen
  • 2 tenen knoflook
  • 8 takjes rozemarijn
  • olijfolie
  • peper en zout

extra nodig:

  • saté stokjes

Hoe maak je deze kippendijen?

Snijdt als eerste de kippendijen in blokjes van ongeveer 2 cm. Snijdt hierbij het overtollige vet weg. Doe de kippendijen vervolgens in een bakje en rasp daarboven de teentjes knoflook fijn. Voeg fijngehakte rozemarijn toe. Knijp een beetje van het sap van de citroen boven de kippendijen uit en snijdt de citroen vervolgens in partjes. Doe deze partjes bij de kippendijen en voeg een scheutje olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout en zet in de koelkast voor ongeveer 3 uur.

Bereid de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 220°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special. Ik heb voor deze kip mijn gietijzeren rooster gebruikt. Probeer een koude zone te maken in je BBQ (door de het houtskool maar aan 1 kant aan te zetten) zodat je de even heet gegrilde kippendijen wat rustiger kunt doorgaren.

Doe vervolgens de stukjes kip op (in water geweekte) saté stokjes. Doe in het midden een partje citroen.

Grill de kippendijen even kort een paar minuten aan boven het hete gedeelte zodat er een mooi bruin kleurtje ontstaat. Sluit hierbij niet de deksel anders heb je kans dat de vetwalm op je vlees slaat. Gaar vervolgens de kippendijen na op het wat minder hete gedeelte tot deze gaar zijn (ongeveer 10 minuutjes).

Serveer direct! eet smakelijk!

Deze recepten zijn ook lekker!