Kippendijen zijn echt mijn favoriet! Op de Big Green Egg heb ik al heel veel gebruik gemaakt van kippendijen zo heb ik ze eerder low and slow gegaard en hot and fast als sate. Deze keer maak ik ook een saté en dit keer een saté van kippendij met ketjap marinade. Ook gebruik ik deze keer geen BBQ maar mocht je dit willen kan dat natuurlijk makkelijk. Volg dan even het recept van de hot and fast versie. Ketjap en kip gaan trouwens ontzettend goed samen. Dit is echt een klassieker! Gebruik verder verse kruiden om een heerlijke smaak te krijgen. Wij hebben deze keer geen pepertje toegevoegd want de kids moesten er van eten maar voeg gerust een Spaanse rode peper toe bij de marinade.
Wat heb je nodig?
- 350 gram kipdijfilet
- 3 eetlepels ketjap manis (zoet)
- 1 eetlepel ketjap asin (zout)
- 1 teen knoflook
- sap van een halve limoen
- 1 sjalot
- 1,5 cm gember
- half theelepeltje gemalen koriander
- half theelepeltje gemalen komijnzaad
Hoe maak je deze saté van kippendij met ketjap marinade?
Snij de kippendij in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Maak vervolgens de marinade. Rasp met een fijne rasp de knoflook en gember fijn. Heb je deze rasp niet (schaf hem dan aan! wij hebben hier drie verschillende liggen en zijn ideaal) snij dan zo fijn mogelijk. Snij de sjalot in hele dunne ringen. Meng dit vervolgens met de ketjap, limoensap en de gemalen kruiden.
Doe de blokjes kippendij in een plastic zakje en doe daar de marinade bij. Je kunt nu alle lucht uit het zakje halen en dichtknopen. Op deze manier zit de marinade overal om de kip heen. Zet voor minimaal een uurtje weg.
Als de kippendij genoeg heeft gemarineerd kun je de blokjes op spiesjes doen.
Zet een koekenpan op middelhoog vuur met een beetje boter en olijfolie. Bak de kipspiesjes in ongeveer 10 minuten gaar. Controleer of deze echt gaar zijn bij het dikste stukje.
Serveer eventueel met wat satésaus en gebakken uitjes!
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 350 gram kipdijfilet
- 3 eetlepels ketjap manis (zoet)
- 1 eetlepel ketjap asin (zout)
- 1 teen knoflook
- sap van een halve limoen
- 1 sjalot
- 1,5 cm gember
- half theelepeltje gemalen koriander
- half theelepeltje gemalen komijnzaad
INSTRUCTIES
Snij de kippendij in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Maak vervolgens de marinade. Rasp met een fijne rasp de knoflook en gember fijn. Heb je deze rasp niet (schaf hem dan aan! wij hebben hier drie verschillende liggen en zijn ideaal) snij dan zo fijn mogelijk. Snij de sjalot in hele dunne ringen. Meng dit vervolgens met de ketjap, limoensap en de gemalen kruiden.
Doe de blokjes kippendij in een plastic zakje en doe daar de marinade bij. Je kunt nu alle lucht uit het zakje halen en dichtknopen. Op deze manier zit de marinade overal om de kip heen. Zet voor minimaal een uurtje weg.
Als de kippendij genoeg heeft gemarineerd kun je de blokjes op spiesjes doen.
Zet een koekenpan op middelhoog vuur met een beetje boter en olijfolie. Bak de kipspiesjes in ongeveer 10 minuten gaar. Controleer of deze echt gaar zijn bij het dikste stukje.
Serveer eventueel met wat satésaus en gebakken uitjes!