Misschien ben je net als ik een ontzettende liefhebber van Mexicaans eten. Dan weet je ook dat taco’s vol met extra side dishes zitten die de taco een enorme rijke smaak geeft. Bijvoorbeeld deze pickles van rode ui, ingelegde jalapeno’s, pico de gallo of guacamole. Tijdens mij zoektocht naar een recept voor Roy Choi zijn carne asada uit The Chef Show kwam ik een salsa de aguacata tegen. Dit leek mij op het eerste gezicht een simpele guacamole maar dit bleek niet waar (of althans ik vind het echt anders). Deze aguacata verraste mij ontzettend door de lichte romige smaak. Erg verslavend en fris!
Wat heb je nodig voor dit salsa de aguacata recept?
- 1 avocado
- 60 ml water
- sap van een limoen (misschien iets minder maar dat moet je even proeven naar eigen smaak)
- 5 takjes koriander
- 1/2 teen knoflook
- snuf zout
Hoe maak je dit?
Doe alle ingrediënten in een blender en pureer fijn. Misschien dat je eerst een halve limoen er in kunt doen en dan even proeven. Het mag best wat zuur zijn maar misschien vind jij het niet zo lekker? Hou het dan op het sap van een halve limoen. Breng op smaak met wat zout. Zet weg in de koelkast tot gebruik.
Lekker bij deze Carne Asada Taco’s
INGREDIËNTEN
- 1 avocado
- 60 ml water
- sap van een limoen (misschien iets minder maar dat moet je even proeven naar eigen smaak)
- 5 takjes koriander
- 1/2 teen knoflook
- snuf zout
INSTRUCTIES
Doe alle ingrediënten in een blender en pureer fijn. Misschien dat je eerst een halve limoen er in kunt doen en dan even proeven. Het mag best wat zuur zijn maar misschien vind jij het niet zo lekker? Hou het dan op het sap van een halve limoen. Breng op smaak met wat zout. Zet weg in de koelkast tot gebruik.