Salade met gegrilde asperges en avocado van de BBQ

door Mr. in the Kitchen
Salade met gegrilde groene asperges en avocado gegrilde salade BBQ Big Green Egg groenten kamado mr and ms in the kitchen

Deze salade met gegrilde asperges en avocado is echt een top recept! Ideaal om van te voren klaar te maken en later te serveren. Maar je kunt hem ook direct serveren! Je krijgt dan heerlijk warme avocado. Dat moet je echt eens proberen want dit is heel lekker! Door het grillen kun je de avocado ook wat langer bewaren. Er ontstaat een laagje aan de buitenkant die niet zo snel verkleurd. Ideaal dus. En: weer een mooi vegetarisch gerecht dat van de Big Green Egg komt!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

extra handig:

  • pincet (wij kunnen niet meer zonder)

Hoe maak je deze salade met gegrilde asperges en avocado?

Bereid de Big Green Egg voor op direct warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over direct grillen op de Big Green Egg.

Haal met een lepel het vruchtvlees uit de avocado. Er zit een zacht laagje aan de buitenkant deze kun je met een keukenpapiertje verwijderen. Snij elke helft in vijf partjes. Besprenkel de partjes met wat citroensap zodat ze niet verkleuren. Smeer de asperges in met een klein laagje olijfolie.

Grill de asperges een paar minuten zodat je mooie roosterstreepjes op de buitenkant ziet. Ze hebben niet heel veel nodig. Smeer vervolgens het rooster in met wat zonnebloemolie en grill de avocado partjes ook in een paar minuten tot je een mooie grillstreep hebt. Bewaar de asperges en avocado apart.

Doe de veldsla in een slakom. Breng op smaak met de honing mosterd dressing of de citroenvinaigrette. Voeg als laatste de avocado en asperges toe. Breng eventueel nog wat op smaak met wat zout en peper. Doe als laatste de amandelen door de salade. Deze kun je een beetje klein hakken.

Eet smakelijk!

Salade met gegrilde groene asperges en avocado gegrilde salade BBQ Big Green Egg groenten kamado mr and ms in the kitchen

Salade van gegrilde asperges en avocado van de BBQ

Print
Porties: 4 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 5.0/5
( 3 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 2 avocado's
  • bosje groene asperges (300 gram)
  • sap van een halve citroen
  • 1 zak veldsla 80 gram
  • 40 gram amandelen
  • honing mosterd dressing of citroenvinaigrette
  • zout en peper
  • olijfolie om te bakken

INSTRUCTIES

Bereid de Big Green Egg voor op direct warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over direct grillen op de Big Green Egg.

Haal met een lepel het vruchtvlees uit de avocado. Er zit een zacht laagje aan de buitenkant deze kun je met een keukenpapiertje verwijderen. Snij elke helft in vijf partjes. Besprenkel de partjes met wat citroensap zodat ze niet verkleuren. Smeer de asperges in met een klein laagje olijfolie.

Grill de asperges een paar minuten zodat je mooie roosterstreepjes op de buitenkant ziet. Ze hebben niet heel veel nodig. Smeer vervolgens het rooster in met wat zonnebloemolie en grill de avocado partjes ook in een paar minuten tot je een mooie grillstreep hebt. Bewaar de asperges en avocado apart.

Doe de veldsla in een slakom. Breng op smaak met de honing mosterd dressing of de citroenvinaigrette. Voeg als laatste de avocado en asperges toe. Breng eventueel nog wat op smaak met wat zout en peper. Doe als laatste de amandelen door de salade. Deze kun je een beetje klein hakken.

 

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!