Halloumi is een kaas die zich uitstekend leent om te grillen. Het blijft compact en gaat niet smelten.Het word gemaakt van geiten en schapenkaas en is gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt. De kaas is een bron van eiwitten. De Halloumi van de bbq krijgt een echte bbq smaakt doordat we het eerst kort roken. Zo geef je deze salade een gave touch. Ik was zelf aardig onder de indruk van de dressing. Deze is eigenlijk vrij standaard maar ik gebruikte deze keer agavesiroop als zoetigheid er in. Ook gebruikte ik een redelijk grove mosterd. Misschien dat het daaraan lag of omdat ik gewoon enorme honger had.
Wat heb je nodig voor een salade met halloumi van de BBQ?
voor de salade:
- 200 gr halloumi
- 100 gram veldsla
- 1/3 biologische pompoen
- 10 cherry tomaatjes
- 400 gram linzen
- 5 snippers rookhout
voor de dressing:
- 3 el olijfolie extra vergine
- sap van een halve citroen
- scheutje agave siroop
- 2 theelepels mosterd
- zout en peper
Bijpassend biertje? kijk dan even hier in de bierspecial.
Hoe maak je deze salade?
Bereid de bbq voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 100ºC. Wil je weten hoe ik dat doe? Bekijk dan deze special.
Week de houtsnippers in wat water
Haal de zaden uit de pompoen. Snijd de pompoen in blokjes. Dit kan gewoon met schil. Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal met wat olijfolie. Rooster de pompoen op 200ºC in ongeveer 20 minuten zacht.
Snijd de cherrytomaatjes in vieren. Kook de linzen gaar.
Als de bbq op temperatuur is kun je het rookhout in de vuurspot leggen. Plaats de conveggtor en rook de kaas tot het rookhout op is. Verwijder nu de conveggtor en bereid de bbq voor op direct grillen en laat de temperatuur oplopen tot 180ºC.
Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten bij elkaar te mengen in een kommetje. Proef goed en voeg zo nodig wat extra citroen, mosterd of agave siroop toe.
Gril de halloumi kort totdat deze een mooie kleur heeft.
Meng in een kom de veldsla met de dressing. Schik de sla op een bord. Leg de linzen er vervolgens op gevolgd door de tomaatjes en de pompoen. Leg als laatste de plak halloumi er op.
Eet smakelijk!