Romesco saus: een Spaanse pittige saus voor bij de BBQ

door Mr. in the Kitchen
Romesco saus voor bij de BBQ barbecue Spaans Spaanse Catalaans Catalaanse vlees vis groente recept mr and ms in the kitchen

Voor de Spaanse burger van deze week maakten wij deze romesco saus. Romesco saus is een Catalaanse saus dat goed past bij vlees, vis en groente en dus ook heel goed bij de BBQ kan! Het is een lichte zoete pittige saus dat echt bij de mediterrane keuken past. Lekker bij gegrilde groenten zoals courgette en aubergine.

Wat heb je nodig?

  • 2 rode paprikas
  • 2 tenen knoflook
  • 1 hete peper (hoeveelheid pit naar smaak, wij gebruikten een halve habanero peper)
  • 40 gram pijnboompitten
  • 40 gram hazelnoten
  • 2 eetlepels azijn
  • peper en zout

extra nodig:

Hoe maak je deze romesco saus voor bij de BBQ?

Steek de BBQ aan en laat de temperatuur oplopen tot ongeveer 200°C. Als de kooltjes mooi gloeien kun je de paprika op de kooltjes leggen en de deksel sluiten. De paprika’s worden nu zwart aan de buitenkant maar dit is geen probleem. Als een kant van de paprika zwart is geworden draai je de paprika om. Ga nu door tot de gehele paprika’s zwart zijn. Doe de paprika vervolgens in een zakje of pan en laat voor tien minuten staan. Spoel onder de kraan het velletje weg en verwijder de zaadjes.

Zet een koekenpan op het vuur en brandt de pijnboompitten en hazelnoten totdat ze lekker beginnen te ruiken en ze mooi bruin zijn.

Doe de paprika samen met de tenen knoflook, hazelnoten, pijnboompitten, azijn en de hete peper in een maatbeker of keukenmachine. Pureer alles tot een glad geheel. Proef en breng op smaak met peper en zout. Mocht je nog iets missen (b.v. knoflook? pit? zuurtje?) dan kun je dit nog een beetje toevoegen. De saus moet een beetje dik zijn. Mocht dit niet het geval zijn dan kun je de saus wat inkoken in een steelpannetje. Je kunt de saus warm of koud serveren.

Eet smakelijk!

Romesco saus voor bij de BBQ barbecue Spaans Spaanse Catalaans Catalaanse vlees vis groente recept mr and ms in the kitchen

Romesco saus voor bij de BBQ

Print
Porties: 4 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 5.0/5
( 1 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 2 rode paprikas
  • 2 tenen knoflook
  • 1 hete peper (hoeveelheid pit naar smaak, wij gebruikten een halve habanero peper)
  • 40 gram pijnboompitten
  • 40 gram hazelnoten
  • 2 eetlepels azijn
  • peper en zout

INSTRUCTIES

Steek de BBQ aan en laat de temperatuur oplopen tot ongeveer 200°C. Als de kooltjes mooi gloeien kun je de paprika op de kooltjes leggen en de deksel sluiten. De paprika’s worden nu zwart aan de buitenkant maar dit is geen probleem. Als een kant van de paprika zwart is geworden draai je de paprika om. Ga nu door tot de gehele paprika’s zwart zijn. Doe de paprika vervolgens in een zakje of pan en laat voor tien minuten staan. Spoel onder de kraan het velletje weg en verwijder de zaadjes.

Zet een koekenpan op het vuur en brandt de pijnboompitten en hazelnoten totdat ze lekker beginnen te ruiken en ze mooi bruin zijn.

Doe de paprika samen met de tenen knoflook, hazelnoten, pijnboompitten, azijn en de hete peper in een maatbeker of keukenmachine. Pureer alles tot een glad geheel. Proef en breng op smaak met peper en zout. Mocht je nog iets missen (b.v. knoflook? pit? zuurtje?) dan kun je dit nog een beetje toevoegen. De saus moet een beetje dik zijn. Mocht dit niet het geval zijn dan kun je de saus wat inkoken in een steelpannetje. Je kunt de saus warm of koud serveren.

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!