Rode kool met appel en kaneel

door Mr. in the Kitchen
Rode kool met appel en kaneel rozijnen recept bruine basterd suiker ui kruidnagel laurier recept

De kids zijn dol op rode kool en dat kun je vrij eenvoudig ook zelf maken. Grote verschil tussen de twee? De rode kool uit een potje is zachter en de eigengemaakte rode kool heeft veel meer smaak! Je proeft de kaneel, het sinaasappelsap en de kruidnagel heel goed. Het is een kruidige rode kool die, ondanks dat er best veel suiker in gaat, niet zo zoet smaakt als de rode kool uit een potje. Dit recept van rode kool met appel en kaneel kost misschien wat meer tijd maar dan heb je echt iets lekkers op tafel! Probeer het uit en je wilt nooit meer anders.

Wat heb je nodig?

  • 25 gram boter
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 appels in blokjes
  • 1 rode kool (+/- 750 gram eindproduct)
  • sap van twee sinaasappels
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 kruidnagels
  • 3 laurierblaadjes
  • 100 gram rozijnen

Hoe maak je deze rode kool met appel en kaneel?

Smelt de boter in een grote pan en fruit hierin de ui en de appel even aan. Verwijder intussen het hart van de rode kool en snij de kool in dunne reepjes en deze vervolgens in kleinere stukjes. Voeg de rode kool bij de ui en appel en schep het geheel door elkaar. Voeg hier het sinaasappelsap,  kaneel, suiker, laurier, kruidnagels en rozijnen toe. Breng op smaak met flink wat zout en peper

Laat het geheel ongeveer 25 minuten op een laag vuur rustig stoven. Schep een aantal keer om. Proef en kijk of je nog wat zout moet toevoegen en of de kool een mooie bite heeft. Vind je de kool nog te hard? Laat hem nog een paar minuten staan.

Let bij het serveren op de laurier en kruidnagels. Deze rode kool past goed bij een lekkere varkenshaas met wat aardappeltjes.

Eet smakelijk!

Rode kool met appel en kaneel rozijnen recept bruine basterd suiker ui kruidnagel laurier recept

Rode kool met appel en kaneel

Print
Porties: 4 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 5.0/5
( 2 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 25 gram boter
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 appels in blokjes
  • 1 rode kool (+/- 750 gram eindproduct)
  • sap van twee sinaasappels
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 kruidnagels
  • 3 laurierblaadjes
  • 100 gram rozijnen

INSTRUCTIES

Smelt de boter in een grote pan en fruit hierin de ui en de appel even aan. Verwijder intussen het hart van de rode kool en snij de kool in dunne reepjes en deze vervolgens in kleinere stukjes. Voeg de rode kool bij de ui en appel en schep het geheel door elkaar. Voeg hier het sinaasappelsap,  kaneel, suiker, laurier, kruidnagels en rozijnen toe. Breng op smaak met flink wat zout en peper

Laat het geheel ongeveer 25 minuten op een laag vuur rustig stoven. Schep een aantal keer om. Proef en kijk of je nog wat zout moet toevoegen en of de kool een mooie bite heeft. Vind je de kool nog te hard? Laat hem nog een paar minuten staan.

Let bij het serveren op de laurier en kruidnagels. Deze rode kool past goed bij een lekkere varkenshaas met wat aardappeltjes.

 

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!