Risotto met paddestoelen

door Mr. in the Kitchen
risotto met paddestoelen champignons fungi funghi recept rijst glutenvrij bospaddestoelen

Wij zijn hier gek op risotto! Risotto heeft de naam dat het een moeilijk te maken gerecht is en dat het lang duurt. Dat vind ik hartstikke meevallen want zoveel tijd en energie ben je er niet aan kwijt. Natuurlijk is er niks makkelijker als een pan met aardappels opzetten maar goed dan heb ook nog alleen maar aardappels. Voor deze risotto met paddestoelen hebben we gekozen om wat peterselie door de risotto te doen. Een echte aanrader! Verder hebben wij de paddestoelen gebakken met tijm en rozemarijn. Deze verse kruiden geven net dat beetje extra! Wat wij ook vaak doen is de champignons afblussen met wat wijn of balsamico azijn. Genoeg om uit te proberen dus! Risotto is eigenlijk een tussengang in Italië maar dit recept is samen met een groene salade zeker een volwaardig maaltijd.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • roomboter
  • olijfolie
  • 350 gram risottorijst
  • glas witte wijn
  • 1,5 liter bouillon
  • 80 gram parmezaanse kaas
  • bosje peterselie
  • 400 gram gemengde paddestoelen
  • paar takjes rozemarijn en tijm

hoe maak je deze risotto met paddestoelen?

Snij 2 tenen knoflook fijn en snipper de ui. Verwarm in een grote koekenpan een beetje roomboter en wat olijfolie. Fruit de ui en knoflook op laag vuur 10 minuten aan.

Zorg dat je de bouillon klaar heb staan op een laag vuur. Doe de rijst in de koekenpan en bak deze op een hoger vuur 2 minuten een aan. Blus vervolgens af met het glas witte wijn en voeg na 2 minuten een flinke hoeveelheid bouillon toe. Zorg dat de rijst helemaal onder staat en roer af en toe. Op het moment dat er bijna geen bouillon meer is voeg je weer wat toe. Blijf ondertussen roeren en herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt meestal zo een 18 – 20 minuten. Proef om de paar minuten te kijken of deze beetgaar is. Als de rijst zo ver is draai je het vuur uit en voeg je een klontje roomboter toe en de helft van de parmezaanse kaas en roer door. Snij de peterselie fijn en voeg deze ook toe.

Snij de laatste teen knoflook in wat dikkere plakjes. Bak deze vervolgens met wat roomboter en olie op laag vuur een paar minuten aan.  Zet het vuur hoger en bak de paddestoelen aan. Voeg zout toe en bak tot de paddestoelen gaar zijn. Voeg de laatste minuut fijngesneden rozemarijn en tijm toe.

Doe de risotto in een bord en schep hier de paddestoelen op. Wij aten deze risotto met een groene salade

Eet smakelijk!

Ben je op zoek naar nog meer risotto gerechten? Kijk dan even hier.

risotto met paddestoelen champignons fungi funghi recept rijst glutenvrij bospaddestoelen

Risotto met paddestoelen

Print
Porties: 4 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 4.4/5
( 5 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • roomboter
  • olijfolie
  • 350 gram risottorijst
  • glas witte wijn
  • 1,5 liter bouillon
  • 80 gram parmezaanse kaas
  • bosje peterselie
  • 400 gram gemengde paddestoelen
  • paar takjes rozemarijn en tijm

INSTRUCTIES

Snij 2 tenen knoflook fijn en snipper de ui. Verwarm in een grote koekenpan een beetje roomboter en wat olijfolie. Fruit de ui en knoflook op laag vuur 10 minuten aan.

Zorg dat je de bouillon klaar heb staan op een laag vuur. Doe de rijst in de koekenpan en bak deze op een hoger vuur 2 minuten een aan. Blus vervolgens af met het glas witte wijn en voeg na 2 minuten een flinke hoeveelheid bouillon toe. Zorg dat de rijst helemaal onder staat en roer af en toe. Op het moment dat er bijna geen bouillon meer is voeg je weer wat toe. Blijf ondertussen roeren en herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt meestal zo een 18 - 20 minuten. Proef om de paar minuten te kijken of deze beetgaar is. Als de rijst zo ver is draai je het vuur uit en voeg je een klontje roomboter toe en de helft van de parmezaanse kaas en roer door. Snij de peterselie fijn en voeg deze ook toe.

Snij de laatste teen knoflook in wat dikkere plakjes. Bak deze vervolgens met wat roomboter en olie op laag vuur een paar minuten aan.  Zet het vuur hoger en bak de paddestoelen aan. Voeg zout toe en bak tot de paddestoelen gaar zijn. Voeg de laatste minuut fijngesneden rozemarijn en tijm toe.

Doe de risotto in een bord en schep hier de paddestoelen op. Wij aten deze risotto met een groene salade

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!